Отидете към основна версия

5 999 200

Страхът и паниката не напускат руснаците на украинска земя

  • бесарабски фронт-
  • украйна-
  • окупатори-
  • русия-
  • война-
  • паника-
  • страх

Руските войници често бъркат координатите и просто не знаят как да боравят с техниката

Снимка: БГНЕС/ EPA

За "успехите" на руските воини в Купянско-Лиманското направление

На този участък от фронта руските части продължават безуспешни опити да атакуват позициите на въоръжените сили на Украйна. В същото време търпят големи загуби. Значително са се увеличили желаещите веднага да се върнат в Русия, дори и без дължимите им плащания. От различни източници, включително от руските военнослужещи, дислоцирани край село Куземовка, Сватовски район, е известно, че командването им е поставило задачата да удържат позициите въпреки постоянния натиск от въоръжените сили на Украйна.

След сериозни загуби на личен състав, ръководството изтегли "Солнцепек" на позициите им, а също така разпредели група снайперисти. Като цяло руснаците се чувстват меко казано неудобно в тази зона. На всички там им се струва, че въоръжените сили на Украйна скоро ще заобиколят техните позиции и те ще бъдат обкръжени. Страхът и паниката не напускат руснаците на украинска земя. Това дори принуди руското командване да укрепи фланговете, да минира подстъпите и да постави противотанкови прегради - бетонни пирамиди.

Пък и колко "добре" се бият руснаците, те си казват. И така, на 4-5 април, някъде в района на Орлянка, руски войници са получили данни "от сателит" за местоположението на позициите на Въоръжените сили на Украйна и танка, от който са били обстреляни предния ден. Воините от "втората армия на света" бързо разработиха и докладваха за унищожаването на вражески цели. Може би това дори влезе в резюмето на Конашенков, който радва с приказките на "издирвания цар“! Но когато провериха, вместо танк имаше багер, а обстрелът им е преминал далеч от позициите на Въоръжените сили на Украйна. Ами, "професионалисти" ! Причината за неуспехите си руските командири смятат изключително ниската подготовка на войниците, които често бъркат координатите и просто не знаят как да боравят с техниката.

Но руското командване е не по-малко "професионално". И така, за да укрепи позициите някъде близо до Кривошеевка в посока Сватовски, руското командване постави 12 танка, включително Т-90. Но няма екипажи! Стоят като музейни експонати! Очевидно чакат ВСУ да изпрати екипажите си. Ще дойдат скоро!

А близо до Кременная руските командири възприеха тактиката на Пригожин в ЧВК "Вагнер". За идентифициране на позиции, военна техника и опорни пунктове на въоръжените сили на Украйна, руските командири изпращат напред необучени подкрепления със стрелково оръжие и им поставят задачата да заемат някаква площадка, височина, дере и др. Такива „живи цели“ служат като примамка за изчисляване на позициите на въоръжените сили на Украйна, а загубите руснаците ги нямат за нищо. Но степента на недоволство от такова отношение към войниците расте!

Многобройните жертви, липсата на сигурност, зверското отношение към войниците от страна на руските командири не им пречат да грабят и да извършват други престъпления срещу местното население. За други "успехи" на руснаците ще говорим в следващите публикации.

Източник: Вольнодумец

Бесарабски фронт

Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 123 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: