Отидете към основна версия

9 488 113

Украйна: Кримският мост ще бъде унищожен

  • крим-
  • тарас березовец-
  • украйна-
  • война-
  • русия-
  • кримски мост

Киев има различни сценарии за унищожаване на моста

Снимка: БГНЕС/ EPA

Разрушаването или повреждането на Кримския мост е само въпрос на време. Този мост е основният маршрут за доставка на оръжие от Русия, а пристанищата на полуострова не са пригодени за влизане на транспортни кораби, така че това значително ще усложни логистиката на противника.

Както отбеляза Тарас Березовец, офицер от 1-ва бригада специални сили на името на Иван Богун, в ефира на „Канал 24“, военното ръководство на Украйна има различни сценарии за унищожаване на руските комуникации, по-специално мостове и железопътни линии. Според него в охраната на Кримския мост участват около 10 000 руски военни и служители на спецслужбите.

"Керченският мост не е нещо необичайно. Това е просто едно инженерно съоръжение, което се взривява, разрушава се, както всичко останало. Единствената му разлика е, че има най-добрата защита. Охранява се от цяла бригада на Росгвардията“, каза военният.

Военните добавиха, че разрушаването на Кримския мост и лишаването на руснаците от възможността да доставят оръжие е само въпрос на време. Отбелязва се, че този преход е важен за окупаторите не само защото се използва за снабдяване с оръжие, но и защото е основният път за отстъпление на окупаторите. Също така логистиката се усложнява от бурите, които често се случват в Черно море през този период.

Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 114 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: