Отидете към основна версия

6 918 117

Синът на Песков се е сражавал в Украйна с Tesla

  • руска пропаганда-
  • русия-
  • украйна-
  • война-
  • tesla-
  • тесла-
  • николай песков-
  • вагнер-
  • лъжа-
  • кремъл-
  • владимир путин-
  • войник-
  • евгений пригожин

Кремъл опита да прокара пропагандна лъжа, но отново удари на камък

Опитът на Дмитрий Песков и путинския режим да излъжат, че неговият син е бил на фронта в Украйна като част от терористичната групировка „Вагнер“ удари на камък. Оказа се, че докато синът на Песков уж е трябвало да се сражава на фронта, неговият автомобил Tesla редовно е бил заснеман да се движи в столицата Москва, получавайки и две глоби по това време.

Независимите медии веднага се усъмниха в пропагандната информация, че синът на Дмитрий Песков, говорител на военнопрестъпника Владимир Путин, е ходил да се сражава в Украйна, вместо да се наслаждава на привилегиите и лукса, с които се ползват само близките до режима, докато обикновените руснаци са изпращани като пушечно месо в окопите. Не бяха и представени категорични доказателства, че Николай Песков (на 33 г.) се е сражавал в Украйна.

Основателят на терористичната групировка „Вагнер“ Евгений Пригожин заяви, че 33-годишният Николай е воювал редом с другите бойци в Украйна, даже е бил и награден с медал. Пригожин разказа, че е бил потърсен лично от Песков, за да обсъди с него изпращането на сина му в някоя от зоните на военните действия в Украйна. Там младият Николай проявил „смелост“ и се завърнал след шестмесечна служба.

Оказа се, че единствената смелост, която е проявил Николай, е да се качва на луксозния си електрически автомобил Tesla по улиците на столицата Москва. Разследващият Телеграм канал ВЧК-ОГПУ събра информация, която поставя под сериозно съмнение думите на сина на Песков, който дълго време е живял във Великобритания, преди да се завърне в Русия. До 28 март 2023 г. той е бил единственият собственик на автомобил Tesla Model X (на снимките). Според очевидци това е любимият му автомобил и той винаги е шофирал сам. По време на декларирания период, в който Николай уж е трябвало да бъде в Украйна, въпросният автомобил се е движел редовно в Москва. Водачът на превозното средство е нарушил два пъти и закона по движение на пътищата, заради което е получил две глоби през миналата година – на 24 юли и 6 ноември 2022 година.

Бивши и настоящи бойци от „Вагнер“ потвърдиха, че нито в Соледарското, нито в Бахмутското направление са видели Николай Песков. Според лични познати и близки на сина на прессекретаря на Кремъл той дълго време не е изчезвал никъде, камо ли за да се бие във войната, която Русия започна непредизвикано срещу Украйна.

Любопитно е, че когато през септември 2022 г. в Русия беше обявена мобилизация, синът на Песков отказа да бъде изпратен на война. Тогава му се обади съратникът на Алексей Навални Дмитрий Низовцев, който под прикритието на военен комисар попита дали Николай е готов да отиде да се бие в Украйна. Синът на Песков отговори, че „не е редно да бъде там на фронта“ и „ще реши на друго равнище (получаването на военна призовка)“.

Режимът на военнопрестъпника Владимир Путин по всякакъв начин се опитва да мобилизира още стотици хиляди руснаци за войната, защото на фронта в Украйна руските терористи търпят огромни поражения в човешка сила и военна техника. Кремъл дори започна нова рекламна кампания, с която апелира към „мъжествеността“ на потенциалните новобранци, търсейки доброволци за армията. Новите реклами апелират към „мъжката гордост“ на потенциалните новобранци и към „истинските мъже“. В рекламите се изтъква и финансовата полза от вербуването за армията.

Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 80 гласа.

Свързани новини

Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания