Отидете към основна версия

15 726 60

Разкриха гениален ход на Украйна преди контраофанзивата

  • контраофанзива-
  • украйна-
  • русия-
  • война-
  • крим

Забраниха на украинските журналисти да посещават определени участъци от фронта

Снимка: БГНЕС/ EPA

Украйна изпраща фалшиви сигнали на Русия, за да я обърка в навечерието на предстоящото контранастъпление, пише Politico.

Тази идея не е нова, казват журналистите. По подобен начин британците през 1943 г. стартираха цяла операция, за да дезинформират Германия за това къде в Южна Европа съюзниците ще нанесат главния удар. „Примамката“ беше успешна.

В материала се казва, че на фона на подготовката на въоръжените сили на Украйна за контранастъпление, вече е забранено на журналистите да посещават определени участъци от фронта. Медиите се чудят къде този път Въоръжените сили на Украйна ще нанесат основния удар срещу руснаците, като припомнят блестящата операция за освобождаване на Харковска област.

След като проучиха последната активност на руснаците на фронта, журналистите стигнаха до извода, че окупаторите се страхуват най-много от атака от юг, защото успехът там наистина ще позволи на Украйна скоро да се прицели в Крим.

Въпреки целия скептицизъм на Запада относно целесъобразността на защитата на Бахмут, анализаторите са съгласни, че този участък от фронта отслабва отбраната на Руската федерация на други места. Въпреки това анализаторите смятат, че Украйна няма сили за мащабна офанзива по цялата фронтова линия. Въпреки че въоръжените сили на Украйна многократно са били подценявани, включително в битката за Киев.

През последните месеци Руската федерация беше заета с укрепване на отбранителните си позиции на юг, където минава т. нар. „сухопътен коридор“ към Крим. Очаква се скоро да започне украинската контраофанзива.

Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 72 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: