Отидете към основна версия

967 4

САЩ преустановяват хранителните помощи за етиопски щат заради кражба

  • етиопия-
  • сащ-
  • помощ-
  • хранителна-
  • глад

Липсата на хранителна помощ, която би могла да стигне за 100 000 души, беше съобщена от местни медии през последния месец

Източник: БГНЕС

Агенцията за международно развитие на САЩ се присъединява към ООН в преустановяването на своята програма за хранителна помощ за северния етиопски щат Тигре "до второ нареждане", след като е установена кражба на хуманитарни доставки, предназначени за населението.

Ръководителката на агенцията, Саманта Пауър, заявява, че повечето от 6-милионното население на Тигре разчита на хранителна помощ, след като гражданската война и правителствените ограничения в продължение на две години доведоха някои части на региона до ръба на глада.

Липсата на хранителна помощ, която би могла да стигне за 100 000 души, беше съобщена от местни медии през последния месец.

Световната продоволствена програма на ООН в Етиопия преустанови доставките на храна за Тигре, докато не се гарантира, че помощта ще достигне до нуждаещите се хора. Темата е подложена на разследване и още не е ясно кой е отговорен за кражбата на хранителните помощи и какво количество е било откраднато. Временният президент на Тигре заявява, че е сформирал работна група за предотвратяване и разследване на престъпления, свързани с хуманитарната помощ, и за прилагане на върховенството на закона, предаде БТА.

Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 5 гласа.

Свързани новини