Last news in Fakti

4 Май, 2023 14:18 955 4

САЩ преустановяват хранителните помощи за етиопски щат заради кражба

  • етиопия-
  • сащ-
  • помощ-
  • хранителна-
  • глад

Липсата на хранителна помощ, която би могла да стигне за 100 000 души, беше съобщена от местни медии през последния месец

САЩ преустановяват хранителните помощи за етиопски щат заради кражба - 1
Източник: БГНЕС

Агенцията за международно развитие на САЩ се присъединява към ООН в преустановяването на своята програма за хранителна помощ за северния етиопски щат Тигре "до второ нареждане", след като е установена кражба на хуманитарни доставки, предназначени за населението.

Ръководителката на агенцията, Саманта Пауър, заявява, че повечето от 6-милионното население на Тигре разчита на хранителна помощ, след като гражданската война и правителствените ограничения в продължение на две години доведоха някои части на региона до ръба на глада.

Липсата на хранителна помощ, която би могла да стигне за 100 000 души, беше съобщена от местни медии през последния месец.

Световната продоволствена програма на ООН в Етиопия преустанови доставките на храна за Тигре, докато не се гарантира, че помощта ще достигне до нуждаещите се хора. Темата е подложена на разследване и още не е ясно кой е отговорен за кражбата на хранителните помощи и какво количество е било откраднато. Временният президент на Тигре заявява, че е сформирал работна група за предотвратяване и разследване на престъпления, свързани с хуманитарната помощ, и за прилагане на върховенството на закона, предаде БТА.


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Е тогава на Зеленото

    7 1 Отговор
    кога. Той 80% ги краде.

    Коментиран от #4

  • 2 Потрес

    4 1 Отговор
    А Зеления укpоп ги краде яко с милиарди, но него си го крепят, защото имат временна полза срещу Русия! Кравари с двойни стандарти!
  • 3 Ами

    3 1 Отговор
    за укристан що не спират доставките, като ЦРУ доказа, че там кражбите са за милиони?!
  • 4 Ей руско л-но

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Е тогава на Зеленото":

    Путя като Боко окраде милиарди от хората, а вие в следствие на някоя рубла плюете хора които защитават целостта на своята държава.
    Убивате невинни жени и деца за да спечели Путя какво????