Отидете към основна версия

1 970 27

Сбогом, Беларус! "Райфайзен банк интернешънъл" спира извършването на международни разплащания от и до Минск

  • raiffeisen bank-
  • райфайзенбанк-
  • беларус-
  • александър лукашенко

Тя ще прекрати в края на юли дейността си като "кореспондентска банка" в бившата съветска република на фона на санкциите, които са й наложени поради подкрепата за руската военна инвазия в Украйна

Снимка: БГНЕС/ЕРА

"Райфайзен банк интернешънъл" (Raiffeisen Bank International) спира извършването на международни разплащания от и до Беларус, съобщи днес говорител на австрийската банкова група, предаде ДПА, цитирана от БТА.

Тя ще прекрати в края на юли дейността си като "кореспондентска банка" в бившата съветска република на фона на санкциите, които са ѝ наложени поради подкрепата на Беларус за руската военна инвазия в Украйна.

"Райфайзен банк интернешънъл" е последната европейска банка, която все още извършва международни разплащания в Беларус, отбелязва ДПА. Нейното решение да ги спре ще затрудни изключително много възможностите за извършване на плащания от Беларус към други държави, както и от тях към страната, информира местната независима медия "Наша нива", която се позовава на източници от беларуския финансов сектор.

Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 33 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: