Отидете към основна версия

3 323 78

Киев: С ракетните си удари Москва се опитва да попречи на контранастъплението ни

  • русия-
  • украйна-
  • ракети-
  • кинжал-
  • калибър-
  • крим

Интензивни удари се нанасят както по фронтовата линия, така и по други територии в Украйна, изтъкна представителят на украинското разузнавателно управление

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Русия не успя да унищожи енергийната ни система и затова си постави други цели, заяви Вадим Скибицки, представител на на Главното разузнавателно управление към украинското министерство на отбраната, цитиран от украинската новинарска агенция УНИАН, цитирана от БТА.

С ракетните си удари Русия се опитва да провали плановете и подготовката на въоръжените сили на Украйна (ВСУ) за контранастъпление, каза Скибицки.

Интензивни удари се нанасят както по фронтовата линия, така и по други територии в Украйна, изтъкна представителят на украинското разузнавателно управление.

По думите на Скибицки Русия се опитва да порази с ракети обекти, на които има много оръжия, и други военни обекти на ВСУ.

Русия нанася удари с ракети "по нашите пунктове за управление (центровете за взимане на решения), снабдителните пътища и пунктовете с много боеприпаси и техника, по местата за съхранение на гориво, а също така и по районите, в които са съсредоточени войските ни. Специално внимание противникът започна да отделя на районите, в които са разположени средствата ни за противовъздушна отбрана", каза още Скибицки.

Освен това Русия активно използва и авиацията си. Според Скибицки оперативно-тактическата авиация на Русия ежедневно използва около 20-25 авиационни бомби КАБ-500 и нанася удари по фронтовата линия и по териториите, намиращи се в непосредствена близост до фронта.

Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 25 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: