Отидете към основна версия

9 110 195

Пробив в съюза! Беларус ограничава военното сътрудничество с Русия след провала в Украйна

  • украйна-
  • беларус-
  • русия-
  • владимир путин-
  • александър лукашенко

В тази връзка е било ограниченото участието на руските самолети и дронове, които атакуваха Украйна от Беларус, които вече почти са спрели да го правят

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Ръководството на Беларус ограничи военното сътрудничество с Русия поради неуспехите, които претърпяха окупационните войски на Руската федерация в източната и южната част на Украйна, съобщава агенция УНИАН. Това каза командващият на Обединените сили Сергей Наев в интервю за Укринформ.

По думите му ограниченията се отнасят до доставката на оръжие, боеприпаси, както и предоставянето на полигони за обучение на мобилизирани военни. В тази връзка е било ограниченото участието на руските самолети и дронове, които атакуваха Украйна от Беларус, които вече почти са спрели да го правят.

„Ние следим изявленията на Генералния щаб на Република Беларус и отбелязваме известна промяна в риториката, на първо място, това се дължи на липсата на успех на Русия във войната с Украйна и съответното консолидиране на западния свят, " посочи още Наев.

Въпреки това, според командира, на територията на Беларус все още остават 13 руски самолета: осем Су-34, три Су-30СМ и два Су-24МР. Има и 12 хеликоптера Ми-8, Ми-24, Ми-28Н на руските ВКС.

Поставете оценка:
Оценка 3 от 107 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: