Отидете към основна версия

30 106 150

Русия изтегля войските си от Украйна

  • война-
  • белгородска област-
  • олег жданов-
  • русия-
  • украйна

Русия дислоцира свои войници от фронта в Украйна към Белгородска област

Снимка: БГНЕС/ EPA

Военният експерт Олег Жданов коментира информацията, че Русия изтегля войски от Украйна за защита на Белгородска област.

„Ще ни бъде по-лесно. Колкото повече те изтеглят войски на тяхна територия, толкова по-лесно ще ни бъде както в контранастъплението, така и в изхвърлянето на техните войски от нашата територия", каза той.

Според него въоръжените сили на Украйна са готови за факта, че броят на руските войски на държавната граница ще се увеличи. "Това крие определени рискове. Но това много помага на фронта по отношение на отслабването на руската групировка, намаляване на числеността ѝ и броят на оръжията и техниката, които те ще вземат със себе си. Имаме отбранителни линии, войски, които охраняват границата с Руската федерация и границата с Беларус“, заяви Жданов.

На 27 май авиацията на Силите за отбрана на Украйна нанесе четири удара по районите на концентрация на личен състав и военна техника на руските войски, както и три по зенитно-ракетни системи на Руската федерация Междувременно руските войски планират да осуетят очакваното контранастъпление на украинските въоръжени сили с използване на химическо оръжие в района на Запорожие, съобщи Главното разузнавателно управление на украинското министерство на отбраната, предаде агенция УНИАН.

Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 185 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: