Отидете към основна версия

5 685 66

Британското разузнаване: Русия ще удържа Бахмут с въздушно-десантни войски

  • бахмут-
  • вагнер-
  • евгений пригожин-
  • русия-
  • украйна-
  • донбас

Лондон оцени ситуацията на руските военни командири като дилема дали да укрепят отбраната в граничните региони на Русия, или да подсилят своите линии в окупираните части на Украйна

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Руското командване пренасочва въздушно-десантни войски към Бахмут, които да заместят напускащите "Вагнер", което обаче ще направи руската отбрана като цяло по-малко гъвкава.

Това заявява в днешната си сводка за войната в Украйна британското военно разузнаване.

В нея се посочва, че руските въздушно-десантни войски са силно деградирали от "елитния" си статут преди инвазията. Въпреки това руските командири вероятно са се опитали да запазят някои от тях относително боеспособни като свободен резерв.

В момента Русия пренасочва части от 76-та и 106-та дивизия и още две бригади към Бахмут, като те имат задачата да удържат града след изтеглянето на наемниците на групата "Вагнер".

Основателят на ЧВК "Вагнер" Евгений Пригожин вчера обяви, че към 2 юни е изтеглил 99% от наемниците си от Бахмут. Ден по-рано той заяви, че неговата група "Вагнер" може да продължи да се бие в Украйна, ако хората му получат отделен участък от фронта и без да се налага да зависят от "клоуни", които командват части от руските въоръжени сили.

Вчера докладът на Министерството на отбраната на Великобритания оцени ситуацията на руските военни командири като дилема дали да укрепят отбраната в граничните региони на Русия, или да подсилят своите линии в окупираните части на Украйна.

Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 39 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: