Отидете към основна версия

5 189 89

Животът на един руски войник е равен на 48 сантиметра земя

  • бахмут-
  • украйна-
  • русия-
  • руска армия-
  • война

Окупаторите претърпяха огромни загуби в битката за Бахмут

Снимка: БГНЕС/ EPA

Министерството на отбраната на Великобритания изчисли съотношението на временно окупираната територия и загубите на руските окупатори в Бахмут. Руската армия губи по един войник на всеки 48 сантиметра земя в града.

Daily Mail пише, че миналия месец Русия съобщи, че е поела контрола над обсаден град в Източна Украйна, мястото на най-интензивните боеве, откакто Путин нахлу в страната преди 15 месеца. Командването на украинската армия обаче отрече това твърдение, заявявайки, че все още контролира части от града на югозапад.

Представители на Министерството на отбраната направиха своята оценка след широко разпространените съобщения, че Русия е претърпяла тежки загуби при Бахмут.

Европейските правителства смятат, че Русия е загубила над 20 000 войници, половината от които наемници от ЧВК „Вагнер“, а повече от 60 000 са били ранени - цифра, която САЩ твърдят, че може да достигне 100 000.

Бахмут - град с население от малко над 73 000 души преди войната - е струвал на руснаците един войник за всеки напредък от 48 сантиметра.

Това е повторение на Първата световна война, когато имаше вълни от пехота, в много случаи неподкрепени от комбинирани оръжейни войски, да настъпват към отбранителни позиции“, каза експерт, коментирайки как руснаците хвърлят като пушечно месо хора срещу ЗСУ. Той добави, че масовите жертви ще имат „психологическо въздействие върху самите руски сили“ и също така вероятно ще „засегнат руското общество, след като числата станат известни“ на обществеността. Москва крие реалния брой на жертвите си във войната.

Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 55 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: