Отидете към основна версия

2 964 21

Десантис за обвиненията срещу Тръмп: При Хилари имаше имейли, няма ли тук двоен стандарт?!

  • обвинения-
  • президент-
  • републиканци-
  • демократи-
  • доналд тръмп-
  • рон десантис

Никой не е над закона, реагираха в декларация демократите

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Водещи представители на Демократическата и Републиканската партия коментираха обвинителния акт срещу бившия президент Доналд Тръмп. Той включва 37 наказателни обвинения, включително за нерегламентирано съхранение на класифицирани документи и заговор за възпрепятстване на правосъдието, отнасящи се за периода, след като е напуснал Белия дом, предаде Ройтерс.

„Никой не е над закона - в това число и Доналд Тръмп. Сега обвинителният акт трябва да бъде разгледан по установения от закона ред, без никаква външна намеса, било то политическа или идеологическа“, заявиха в обща декларация лидерите на демократите в Сената и Камарата на представителите на САЩ, съответно Чък Шумър и Хаким Джефрис.

Те призоваха както привържениците, така и противниците на Тръмп да направят така, че „разглеждането на делото в съда да премине мирно“.

Вчера американската прокуратура публикува обвинителен акт от 37 точки срещу Тръмп. В него той е обвинен, че след като е напуснал президентския пост през 2021 г., е застрашил някои от най-строго пазените тайни, свързани с националната сигурност на САЩ.

Обвиненията ще „създадат смут в страната, защото тук става дума за това дали всички са равни пред закона, а днес, както виждаме, това не е така. Ние не сме съгласни с това“, заяви в Туитър председателят на Камарата на представителите, републиканецът Кевин Маккарти, цитиран от „Фокс нюз“.

Рон Десантис, губернаторът на Флорида и кандидат за президентската номинация на Републиканската партия, каза, че правосъдието в САЩ не трябва да показва двойни стандарти. „Смятам, че трябва да има един и същ стандарт на правосъдие за всички в страната“, посочи той, без да споменава Тръмп поименно. „При Хилари имаше имейли. Няма ли тук двоен стандарт по отношение на бивш държавен секретар от демократите и бивш президент от републиканците.“

Източник: БТА

Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 34 гласа.

Свързани новини