Last news in Fakti

10 Юни, 2023 06:00 2 961 21

Десантис за обвиненията срещу Тръмп: При Хилари имаше имейли, няма ли тук двоен стандарт?!

  • обвинения-
  • президент-
  • републиканци-
  • демократи-
  • доналд тръмп-
  • рон десантис

Никой не е над закона, реагираха в декларация демократите

Десантис за обвиненията срещу Тръмп: При Хилари имаше имейли, няма ли тук двоен стандарт?! - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Водещи представители на Демократическата и Републиканската партия коментираха обвинителния акт срещу бившия президент Доналд Тръмп. Той включва 37 наказателни обвинения, включително за нерегламентирано съхранение на класифицирани документи и заговор за възпрепятстване на правосъдието, отнасящи се за периода, след като е напуснал Белия дом, предаде Ройтерс.

„Никой не е над закона - в това число и Доналд Тръмп. Сега обвинителният акт трябва да бъде разгледан по установения от закона ред, без никаква външна намеса, било то политическа или идеологическа“, заявиха в обща декларация лидерите на демократите в Сената и Камарата на представителите на САЩ, съответно Чък Шумър и Хаким Джефрис.

Те призоваха както привържениците, така и противниците на Тръмп да направят така, че „разглеждането на делото в съда да премине мирно“.

Вчера американската прокуратура публикува обвинителен акт от 37 точки срещу Тръмп. В него той е обвинен, че след като е напуснал президентския пост през 2021 г., е застрашил някои от най-строго пазените тайни, свързани с националната сигурност на САЩ.

Обвиненията ще „създадат смут в страната, защото тук става дума за това дали всички са равни пред закона, а днес, както виждаме, това не е така. Ние не сме съгласни с това“, заяви в Туитър председателят на Камарата на представителите, републиканецът Кевин Маккарти, цитиран от „Фокс нюз“.

Рон Десантис, губернаторът на Флорида и кандидат за президентската номинация на Републиканската партия, каза, че правосъдието в САЩ не трябва да показва двойни стандарти. „Смятам, че трябва да има един и същ стандарт на правосъдие за всички в страната“, посочи той, без да споменава Тръмп поименно. „При Хилари имаше имейли. Няма ли тук двоен стандарт по отношение на бивш държавен секретар от демократите и бивш президент от републиканците.“

Източник: БТА


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 34 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Прометей

    58 5 Отговор
    Просто искат да го отстранят от избори защото не им играе по свирката, а това не е ок за истинските управляващи. За да си президент на САЩ вече трябва да си марионетка като бИдон.
  • 2 Уса

    45 6 Отговор
    Всички от фамилията Байдн са разядени от корупция и далавери до 9то коляно включително и новородените
  • 3 Десантис

    60 5 Отговор
    е железен. Внесе законопроект за отказ от въвеждане на цифрова единица CBDC, в качеството си на губернатор на Флорида. А България спи, евро, цифрово евро, цифрови портфейли. "Умни коли", "умни градове", "умни зелени и сини зони", "дигитални фактури", усещаме ли какво се случва в България? Пожелавам успех на Десантис и Тръмп!

    Коментиран от #15

  • 4 един

    5 65 Отговор
    Хилари не е организирала бунт в Капитолия и не е била пудела на Путин!Такова унижение като при Тръмп Америка не е преживявала никога в своята история!Ако Тръмп беше спечелил втори мандат,днес Украйна със сигурност щеше да бъде в пределите на Русия,НАТО вероятно пред разпад,а България отново под руския ботуш!Това щеше да стори платеният агент на Кремъл и президент на САЩ-Доналд Тръмп!

    Коментиран от #17, #20

  • 5 фен

    42 4 Отговор
    Добрутро! В САЩ винаги стандартът е бил двоен!
  • 6 един

    5 43 Отговор
    Наште платени путиноиди като чуят за САЩ и първото нещо е да напишат-кравари,соросоиди и т.н.!Но като чуят за Тръмп и веднага се мятат на амбразурата,забравят за кравари и за соросоиди!Десантис говори за двоен стандарт,ето това е двоен стандарт!

    Коментиран от #7, #10

  • 7 фен

    44 4 Отговор

    До коментар #6 от "един":

    Хубавото е, че след смъртта на Сорос и Байдън, САЩ ще си стане една нормална латиноамериканска държавица.
  • 8 До: Един

    44 3 Отговор
    Прочетете Конституцията на САЩ. Американският народ има право да влезе в Капитолия, когато основните права и свободи са застрашени. Конституционно право предвидено от великите "Бащи Основатели" на САЩ. Тръмп ли манипулира изборите със стогодишни избиратели, "аба бала" и "коне"?

    Коментиран от #12

  • 9 нпо агент

    33 2 Отговор
    да изперът за президент на сащ някой умрял..те го могат...байдъно полуживия за в момента ще е добър кандидат ..предполагам ще му сложат 10 чипа в главата защото без тях трябва да спре да диша..Там където сащ настаниха всичко живо стават или идиоти или предатели..примерно БГ..за 30г...населението намаля с 4млн...икономиката се срина...няма нито една сфера където може да се похвалим че сме добре..ЗЛЕ и ще става още по зле..Продължаваме с предателите и Доносническа България+Гроб +ДПС...върнахме се там откъдето започнахме..
  • 10 Антитрол

    34 1 Отговор

    До коментар #6 от "един":

    Не двойни стандарти са на нашите соросоиди и господарите им от САЩ - когато САЩ и НАТО нападнат някоя държава като Ирак, Либия, Сирия, Афганистан и Югославия това видиш ли е "демокрация" и нападнатите са "диктатори" но ако Русия нападне Украйна това вече е агресия и бандерите от Азов и Десен сектор не съществуват.

    Когато САЩ се месят във вътрешните работи на суверенни държави и организират "цветни революции" това е "демокрация" но ако Русия или Китай се намесят това вече застрашава "националната сигурност".

    Пък русофилите не мразят обикновените американци - те мразят "дълбоката държава" управляваща САЩ.
  • 11 Бачо Киро

    19 1 Отговор
    Е Хилъри явно е, туй ви е рекъл Десантис. Тиквите на демократите както обикновено са пълни с бълвоч...
  • 12 един

    3 17 Отговор

    До коментар #8 от "До: Един":

    А, че много много я знаеш конституцията на САЩ,брей,а не казваш, че има детайли които съвсем разбираемо не са известни на широката публика!Доколкото ми е известно имаше повдигнати обвинения на някой от участниците в бунта!
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Да добре

    1 1 Отговор
    НО ГРАДИНАРЯ БЕШЕ МАГЬОСНИК ОТ ОЗ. И НЯМАШЕ КОЙ ДА СЛОЖИ КАМЕРА СЕКЮРИТИ ОТ АДТ
  • 15 Асен

    16 0 Отговор

    До коментар #3 от "Десантис":

    В българия единственото останало частично неприватизирано и основен ресурс от който ще се хранят е населението. Медиите загрижени го дебилизират на ежедневна база. Единственото което за момента ги разделя от корпоративното блаженство е конституцията. Изводите всеки сам да си прави...
  • 16 хххх

    3 8 Отговор
    Този пр0стак говори за двоен стандарт... Този си е жив левак!

    Коментиран от #18

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 някой си

    2 0 Отговор

    До коментар #16 от "хххх":

    Ходи си оправдавай ХХХХовете и си вземи и вазелинчето.
  • 19 Цензура

    9 0 Отговор
    Малoyмната клинтън държеше секретна информация в телефона и издаде американския ядрен протокол в телевизионен диспут пред целия свят !!! Нали никой не е над закона? Или за превратаджиите-"демократи" закони няма?
  • 20 БПФ

    7 0 Отговор

    До коментар #4 от "един":

    Либeрaстка yтaйко - специален прокурор, назначен от т.нар. "демократи" месеци наред разследва Тръмп за "руска връзка" и накрая заяви, че "доказателства няма, но това не значи, че Тръмп НЕ е виновен" !!! Тоест навсякъде и за всички в нормалният свят има презумпция за невинство, само Тръмп (и Путин) са виновни по презумпция, нали? Знам, че на твaри като тебе Тръмп им бърка в здравето, но всички честни хора по света го подкрепят !!!
  • 21 Артилерист

    4 0 Отговор
    За да "смята" един кандидат за президент на САЩ, че американското правосъдие трябва да има един и същ стандарт за всички, може да си представим що за демокрация имат американците!!!