Отидете към основна версия

11 832 250

Украинската армия напредна значително

  • война-
  • контраофанзива-
  • бахмут-
  • украйна-
  • русия

Съобщава се за десетки убити и ранени руснаци само в това направление на фронта

Снимка: Министерство на отбраната на Украйна

Трета десантно-щурмова бригада на въоръжените сили на Украйна продължава да разчиства фланговете около Бахмут и да освобождава украинските земи, предаде агенция УНИАН.

През изминалото денонощие войниците са изтласкали врага от територии на 1,2 км в дълбочина на фронта. Според пресслужбата на бригадата, в резултат на настъпателните действия на 2-ри щурмови батальон, подразделенията на 57-а бригада на Руската федерация и отрядите „Шторм z“ са претърпели значителни загуби.

Съобщава се за десетки убити и ранени руснаци само в това направление на фронта. Ликвидирани са и складове с руски боеприпаси, техника, по-специално бойни бронирани машини, вражески танкове и артилерия.

„Да, вражеските сили бяха почти напълно изхвърлени зад канала, където доскоро бяха разположени позициите на нашествениците“, отбелязаха от бригадата, като в близко бъдеще обявиха видео доказателства.

Киев обяви, че се водят „изключително тежки боеве“ по фронта и украинската армия напредва постепенно. Информацията от Москва е коренно различна. През последното денонощие украинските сили са опитали безуспешно да предприемат контраофанзива на три различни фронта в южната Донецка област, Запорожка област и в района на Донецк, се казва в изявление на руското министерство на отбраната.

Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 124 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: