Отидете към основна версия

4 772 54

Ето в коя част на фронта Русия изпраща най-боеспособните си части

  • украйна-
  • олександър сирски-
  • бахмут-
  • русия-
  • война-
  • контраофанзива

На фронтовата линия се водят ожесточени боеве

Снимка: Министерство на отбраната на Украйна

Руските нашественици преместват най-боеспособните си части в Бахмутското направление на фронта. Това съобщи командващият Сухопътните войски на Въоръжените сили на Украйна генерал-полковник Олександър Сирски, предаде агенция УНИАН.

Сирски заяви, че в източното и южното направление на фронта продължават да се водят ожесточени боеве – на фона на контраофанзивата, която ЗСУ започнаха през миналата седмица. По думите на Сирски украинската армия бележи напредък, но „обстановката остава напрегната“.

Руските сили продължават да придвижват някои от най-боеспособните си части към Бахмут. Освен това те продължават да нанасят тежък артилерийски огън по позициите на украинците.

Украинските сили продължават да водят настъпателни действия в определени райони, заемайки важните височини, за да изтласкат постепенно противника от подстъпите към Бахмут, каза Сирски. „Осъзнавайки това, вражеските части оказаха отчаяна съпротива. Ясно е, че нашите планове трябва периодично да се коригират и усъвършенстват“, каза украинският военен командир.

За град Бахмут се водят най-ожесточените боеве от началото на инвазията на Русия. Макар че руснаците установиха контрол в самия град, част от пътищата към него са под контрола на украинците. Киев се опитва да обкръжи окупационните сили и да си върне града.

Украйна постига стабилен напредък в своята контраофанзива срещу руските сили, но цената вероятно ще бъде висока, тъй като това е трудна и кървава битка, заяви американски генерал. „Украйна е започнала атаката си и напредва стабилно. Това е много трудна битка. Това е много жестока борба и вероятно ще отнеме значително време и ще е на висока цена", заяви армейски генерал Марк Мили, председател на Съвета на началник-щабовете на американските въоръжени сили, на пресконференция в Брюксел.

Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 30 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: