Отидете към основна версия

10 121 236

Путин се страхува да използва ядрено оръжие срещу Украйна, защото знае какво ще направи НАТО след това

  • ядрена война-
  • владимир путин-
  • нато-
  • русия-
  • украйна-
  • микола маломуж-
  • володимир зеленски

Руският президент е притиснат до стената и затова заплашва с ядрено унищожение. Но знае, че ще умре, ако натисне копчето.

Снимка: Shutterstock

Ако руският президент Владимир Путин използва ядрено оръжие срещу Украйна, светът ще удари Русия. Това мнение изрази бившият ръководител на Службата за външно разузнаване на Украйна генерал Микола Маломуж.

"Сега Путин е притиснат в ъгъла. Той разбира, че ако загуби войната, неговият режим ще свърши. Затова той се опитва да генерира всички ресурси, за да излезе от тази война. Загубата на войната ще означава край за Путин, вероятно и физически ”, каза украинският генерал пред телевизия „Еспресо”.

Той подчерта, че чувствайки се застрашен, руският диктатор Путин започва да заплашва с всичко, което може. По-специално, прибягва до ядрено изнудване.

"Той обаче не иска да умре. Следователно, оценявайки този факт, трябва да говорим за заплахата Русия да използва ядрени оръжия. Искам също да подчертая, че ако бъдат използвани ядрени оръжия, Путин ще предизвика огън срещу себе си. В крайна сметка, това няма да е срещу Украйна, а срещу целия свят", категоричен е Маломуж.

Говорейки за заплахата от използване на ядрено оръжие срещу Украйна, президентът Володимир Зеленски подчерта, че Путин много обича живота си и затова не е готов за такава стъпка. В същото време държавният глава отбеляза, че президентът на Руската федерация е загубил връзка с реалността и затова не може да се изключи напълно подобна налудничава стъпка.

Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 158 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: