Отидете към основна версия

7 149 152

Самоубийствена тактика на руснаците по време на контранастъплението на украинската армия

  • война-
  • украйна-
  • руска армия-
  • русия-
  • владислав селезньов-
  • тактика

Де факто украинската армия сега подготвя бойното поле

Снимка: БГНЕС/ EPA

Вместо да се защитават, руските окупатори в някои райони се опитват да атакуват украинските сили на фона на контранастъплението на Въоръжените сили на Украйна. Това е самоубийствена тактика.

Военният експерт Владислав Селезньов отбеляза, че сега такава тенденция се наблюдава в Купянското и Лиманското направление на фронта. Врагът прави това само по една причина, пише агенция УНИАН.

„Руснаците наистина се опитват да разтеглят украинските стратегически резерви, поради което сега са по-активни около Купянск и Лиман. Казват, че при такива условия украинският Генерален щаб ще бъде принуден да прехвърли част от силите и средствата или от стратегическите резерви от други участъци на фронта“, каза Селезньов.

На юг врагът е в стратегическа отбрана и се бори да сдържа настъплението на украинската армия. Въоръжените сили на Украйна обаче подготвят основния удар на това контранастъпление.

„Де факто украинската армия сега подготвя бойното поле. Поради нашето превъзходство в артилерийското поразяване с високоточни ракети имаме възможност да унищожаваме боеприпаси на противника“, отбеляза експертът.

За почти една година отбрана в окупираните територии руските окупатори изградиха широка система от отбранителни линии в окупираните територии, особено по протежение на сухопътния коридор към Крим, което е голяма пречка за напредването на въоръжените сили на Украйна.

Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 71 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: