Отидете към основна версия

2 113 41

САЩ подготвят нов пакет военна помощ за Киев

  • хаймарс-
  • русия-
  • украйна-
  • сащ-
  • пентагон

В пакета ще са включени сухопътни бронирани машини в момент, когато продължава украинската контраофанзива, заявиха двама американски официални представители

Снимка: БГНЕС/ЕРА

САЩ възнамеряват да обявят, вероятно още утре, нов пакет военна помощ за Украйна на стойност до 500 милиона долара, с което да демонстрират, че американската решимост за оказване на помощ на Украйна в битката ѝ срещу Русия не е била повлияна от опита за бунт на руски бойци през миналия уикенд, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

В пакета ще са включени сухопътни бронирани машини в момент, когато продължава украинската контраофанзива, заявиха двама американски официални представители. Очаква се да бъдат изпратени 30 бойни машини на пехотата "Брадли" (Bradley), както и 25 бронетранспортьора "Страйкър" (Striker), уточни единият от тях.

Украйна ще получи и боеприпаси за ракетните системи "Хаймарс" (HIMARS), противотанкови оръжия, включително гранатомети "Джавлин" (Javelin), както и боеприпаси за противовъздушните системи "Пейтриът" (Patriot) и "Стингър" (Stinger), добавиха говорилите при условие за анонимност служители.

Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 29 гласа.

Свързани новини