Отидете към основна версия

2 000 53

Още едно признание за Володимир Зеленски

  • украйна-
  • русия-
  • война-
  • володимир зеленски

Неговата трансформация от "новобранец в политиката в лидер във време на война е меко казано извънредна", подчерта в комюнике "Чатъм Хаус"

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Британският мозъчен тръст "Чатъм Хаус" присъди на украинския президент Володимир Зеленски наградата си за 2023 г. заради лидерските качества, които е проявил при руската инвазия, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

Неговата трансформация от "новобранец в политиката в лидер във време на война е меко казано извънредна", подчерта в комюнике "Чатъм Хаус". "Някогашният актьор обедини страната си" срещу "страховития враг". Той "създаде форма на дипломация и лидерство чрез социалните мрежи и говорейки директно с лидерите от целия свят, събирайки широка коалиция в подкрепа на Украйна в Обединените нации и отвъд", се казва още в текста.

"Чатъм Хаус" за пръв път връчва наградата си през 2005 г. и тогава тя е присъдена на украинския президент Виктор Юшченко. През годините нейни носители са също така организации като Комисията за защита на журналистите и Лекари без граници.

Поставете оценка:
Оценка 3 от 24 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: