Отидете към основна версия

4 458 205

Контраофанзивата на Украйна има за цел да изтощи руската армия, а не да завземе територия

  • контраофанзива-
  • украйна-
  • русия-
  • война-
  • isw

Киев се опитва максимално да изтощи руската армия

Снимка: Министерство на отбраната на Украйна

Стратегията за контранастъпление на Украйна се основава на изчерпване на руските сили и ресурси, вместо да връща огромни количества територия, обяснява в доклада си Институтът за изследване на войната (ISW), предаде Sky News.

В последната си актуализация базираният в САЩ мозъчен тръст заяви, че стратегията на Киев "запазва украинската човешка сила с цената на по-бавен темп на териториални печалби, като същевременно постепенно изтощава руската работна сила и оборудване".

Това е доказателство и от думите на Олексий Данилов, високопоставен служител на украинската власт, който каза вчера, че неговите войски изпълняват своята „основна задача“ да унищожат руските части и активи на фона на обвинения в прекалено бавното украинско настъпление.

„Оценката на Данилов подчертава приоритизирането на продължаващата кампания на Украйна за привличане на руска човешка сила и активи пред опитите за провеждане на масивни механизирани маневри за бързо връщане на големи участъци от територия“, се казва в съобщението.

Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 66 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: