Отидете към основна версия

6 Юли, 2023 00:17, обновена 6 Юли, 2023 00:17 7 265 236

Командирът на контраофанзивата: Украинската армия си връща контрола над Бахмут

  • украйна-
  • русия-
  • бахмут-
  • крим-
  • володимир зеленски-
  • олександър сирски

Възстановен е контролът върху редица територии и е унищожена значителна част от живата сила на противника, написа Сирски под публикуван видеозапис в "Телеграм"

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Командирът на украинските сухопътни войски генерал-полковник Олександър Сирски заяви в "Телеграм", че украинските сили отбелязват напредък по посока Бахмут, предаде Укринформ, цитирана от БТА.

"Щурмовите подразделения на 10-а бригада "Еделвайс" щурмуват руските позиции на северните подстъпи към Бахмут. Възстановен е контролът върху редица територии и е унищожена значителна част от живата сила на противника", написа Сирски под публикуван видеозапис в "Телеграм".

Както беше съобщено, говорителят на Генералният щаб на въоръжените сили на Украйна Андрий Ковальов заяви, че украинските отбранителни сили продължават да провеждат настъпателна операция по направленията Бахмут, Мелитопол и Бердянск. По думите украинските въоръжени сили също продължават да провеждат настъпателни операции по посока Бахмут. По-специално, на север и на юг от Бахмут те оказват натиск върху противника, като го изтласкват от завзетите по-рано граници.

Отбранителните сили имат частичен успех в района около Клещеевка.

Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 121 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: