Отидете към основна версия

1 420 17

Джо Байдън в Уиндзор! Британският крал Чарлз Трети прие американския президент с официална церемония

  • крал чарлз трети-
  • сащ-
  • великобритания-
  • джо байдън-
  • риши сунак-
  • уиндзор

Двамата лидери участваха в кръгла маса за климатичните промени, в която се включиха и представители на благотворителни организации и на финансовия сектор

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Американският президент Джо Байдън и британският крал Чарлз Трети днес обсъдиха проблема за измененията на климата и призоваха частните компании да направят повече в подкрепа на зелената енергия в развиващите се страни, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Двамата лидери се срещнаха в замъка Уиндзор, където Байдън бе посрещнат с официална церемония. След това те участваха в кръгла маса за климатичните промени, в която се включиха и представители на благотворителни организации и на финансовия сектор. На разговора присъства и Джон Кери, който е специален пратеник на САЩ по въпросите на климата.

Опазването на околната среда заема централно място в дейността на 74-годишния Чарлз, който бе коронован през май, отбелязва АП.

Същевременно измененията на климата е една от четирите кризи, с които Байдън обеща да се бори в качеството си на президент на САЩ. През последната година той подписа редица закони, които предвиждат отпускането на 375 милиарда долара за различни екологични инициативи.

Преди да бъде приет от Чарлз Трети, Байдън се срещна с премиера Риши Сунак за шести пореден път, откакто британският министър-председател встъпи в длъжност. Байдън и Сунак обсъдиха редица глобални въпроси, сред които и войната в Украйна.

Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 19 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: