Отидете към основна версия

4 532 58

Основната битка в Украйна ще започне есента

  • контраофанзива-
  • марк карлтън-смит-
  • украйна-
  • русия-
  • война

Украинската армия действа много прецизно

Снимка: БГНЕС/ EPA

Марк Карлтън-Смит, бивш началник на британския генерален щаб, нарече настъплението на украинските въоръжени сили „много прецизно“. Той отбеляза, че офанзивата е точно това, което очаква да види като военен професионалист.

„Атаката е много внимателна, много прецизна, внимателна към живота на вашите войници и военните способности. Не искате да атакувате руската защита там, където е най-защитена. Но се опитвате да идентифицирате руските слабости, които бихте могли да използвате много по-добре. И това не може да се случи бързо“, каза Карлтън-Смит пред LIGA.net.

Бившият началник на британския генерален щаб очаква постоянно постепенно напредване на въоръжените сили на Украйна, на части.

„Много целенасочена работа, която ще отнеме известно време. Това не е нещо, което ще приключи по категоричен начин. Не мисля, че това ще се случи това лято. Но ще създаде условия за битка през есента“, заяви британският генерал на фона на украинската контраофанзива.

Президентът на Украйна Володимир Зеленски потвърди на 10 юни, че отбранителните сили са започнали контранастъпление. Вчера стана известно, че вече са освободени от нашествениците 169 квадратни километра територия.

Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 65 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: