Отидете към основна версия

21 839 119

На Кримския мост се случва нещо необичайно

  • крим-
  • мост-
  • руска армия-
  • война-
  • украйна-
  • русия

Нашествениците транспортират боеприпаси през Кримския мост в цивилни превозни средства

Снимка: БГНЕС/ EPA

Руските военни превозват боеприпаси за фронта през окупирания Крим с цивилни камиони. Поради това на Кримския мост се образуваха мащабни задръствания.

Според партизанското движение АТЕШ в Телеграм, по този начин нашествениците се опитват да скрият своя канал за доставка на снаряди на фронта през полуострова. Окупаторите се опасяват, че могат за пореден път да станат мишена на удари на украинските сили.

„Колони от автомобили се насочват през Кримския мост и се насочват на север, към фронта. През последните дни противникът значително засили прехвърлянето на личен състав, боеприпаси и техника, което стана една от причините за големите задръствания по Кримския мост“, се казва в съобщението.

Президентът Володимир Зеленски обяви, че освобождаването на Крим е една от задачите на офанзивата на Въоръжените сили на Украйна. Според CNN Крим може да се изправи пред дълга обсада през зимата. Бившият командир на американската армия в Европа Бен Ходжис е убеден, че Украйна има шанс да пробие руските позиции и да достигне окупирания полуостров Крим до края на лятото, но за това ще се нуждае от военна подкрепа на Запада, по-специално ракетни системи с голям обсег на действие ATACMS.

Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 148 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: