Отидете към основна версия

7 880 173

Лондон: Русия свърши боеприпасите

  • русия-
  • украйна-
  • война-
  • боеприпаси-
  • артилерия

Въпреки украинската офанзива е малко вероятно украинските военни да са пробили основните руски отбранителни линии, се казва в ежедневната разузнавателна сводка на британското министерство на отбраната

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Според британски военни експерти на руските окупационни сили в Южна Украйна вероятно се налага да намалят количеството на артилерийските си боеприпаси, за да останат оперативни, предаде ДПА, цитирана от БТА.

Въпреки украинската офанзива е малко вероятно украинските военни да са пробили основните руски отбранителни линии, се казва в ежедневната разузнавателна сводка на британското министерство на отбраната.

Украинският плацдарм откъм окупираната от руските сили страна на река Днепър в Херсонска област представлява допълнително предизвикателство за руските командири, се казва в сводката. Във военната стратегия под плацдарм се разбира сухопътна зона откъм противниковата страна на дадено препятствие (в този случай река - бел. ред.), която е завзета или предстои да бъде завзета и може да осигури опорна точка за по-нататъшни настъпления.

Руските командири "вероятно са обезпокоени от уязвимостта на югозападния си фланг", се казва в документа.

Британското ведомство публикува ежедневна информация за войната и нахлуването на Русия в Украйна началото на инвазията през февруари 2022 г. Москва обаче отхвърля твърденията на Лондон като дезинформация, отбелязва ДПА.

Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 98 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: