Отидете към основна версия

13 627 190

Русия губи Бахмут

  • бахмут-
  • александър коваленко-
  • война-
  • украйна-
  • русия

Украинските военни имат инициативата както на юг, така и на север

Снимка: БГНЕС/ EPA

Руските окупационни сили губят контрол над Бахмут в Донецка област. Въоръжените сили на Украйна постепенно обкръжават врага от юг и север към града-крепост и контролират някои позиции в самия Бахмут, пише агенция УНИАН.

"Твърде рано е да се говори за обкръжение, но огневото влияние от страна на Силите за отбрана на Украйна е не само върху града, но и върху източния сектор. Тоест, логистиката от изток на Бахмут също е под нашето огнево влияние", каза в ефира на телевизионния канал „Еспресо“ политическият наблюдател на групата "Информационна съпротива" Александър Коваленко.

Той подчерта, че Силите за отбрана настъпват ежедневно без паузи. Това показва, че украинските военни имат инициативата както на юг, така и на север от Бахмут.

"Освен това в самия град се случват интересни събития. Въоръжените сили на Украйна вече контролират някои позиции в самия град. Тоест руснаците губят контрол над Бахмут", каза Коваленко.

През изминалата седмица украинските сили са си върнали близо 18 кв. км територия в източната и южната част на страната в рамките на контрофанзивата си срещу руските сили, заяви заместник-министърът на отбраната Ханна Маляр. С тези успехи общата територия, отвоювана до момента при контранастъпателните действия, достигна над 210 кв. км., съобщи Маляр в канала си в Телеграм.

Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 184 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: