Отидете към основна версия

8 425 128

Руски затворници-военнослужещи не изпълниха заповед за атака, убиха свой офицер

  • затворници-
  • военнослужещи-
  • офицер-
  • убийство-
  • русия

Тримата все още не са задържани

Трима военнослужещи от въоръжените сили на Руската федерация са извършили умишлено убийство на боен другар, причиняване на тежка телесна повреда, бягство от полицейски участък и кражба на автомобил, съобщава Телеграм каналът @dosye_spyona.

"Те са военнослужещи от щурмова рота Storm Z от 291-ви мотострелкови полк (в/п 65384, Чеченска република), 42-ра мотострелкова дивизия -

1. Мирзоян Олег Александрович, командир на отряд, редник;
2. Лебедев Сергей Михайлович, оператор, редник;
3. Антохин Владимир Владимирович, оператор, редник.

И тримата са бивши затворници, които любезно се съгласяват да помогнат на родината си в трудни времена и напускат „родната земя“, за да участват в Специалната военна операция.

Според разпределението нашите герои се озовават в щурмова рота, чиято основна задача е да атакува вражески позиции. И тук иде и съответната заповед от новия командир. Време е за атака.

Триото отказва да изпълни заповедта за щурм, мотивирайки позицията си с факта, че шансовете за оцеляване в тези условия са малки. И се опитват самоволно да напуснат бойната позиция.

Те са възпрепятствани от мобилизирания лейтенант Павел Александрович Старшаков и още двама военнослужещи от полка. Между военнослужещите е възникнал конфликт, в резултат на който Мирзоян и останалите са използвали служебно оръжие срещу офицера и неговите другари, като са му нанесени множество огнестрелни рани, несъвместими с живота.

По-късно тройката е задържана от военнослужещи на полка и предадена на полицията.

На 18 юли Мирзоян, Лебедев и Антохин са отведени в дежурната част на руското МВР „Бердянский“ на ул. „Шевченко“ в Бердянск.

Но нашите приятели не остават дълго в ръцете на полицията. Очевидно не желаейки да се върнат отново в затвора, войниците на Бурята решават да избягат.
Възползвайки се от разсеяността на ескорта си, Мирзоян и компанията успели да завладеят служебното му оръжие и да се освободят. Очевидно поради остра неприязън към служителите на реда, тримата са нанесли тежки телесни повреди на своя наблюдаващ със собствената му палка.

Освен това те бягат от дежурната част, завладяват личния автомобил на един от служителите на Бердянското полицейско управление и се укриват в неизвестна посока.

Извършителите все още не са задържани", завършва поста в Телеграм канала на @dosye_spyona..

Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 86 гласа.

Свързани новини

Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания