Отидете към основна версия

3 048 12

Ключова среща на Ким Чен Ун

  • ким чен ун-
  • северна корея-
  • китай-
  • делегация-
  • среща

Лидерът на Северна Корея се срещна с партийно-правителствена делегация на Китайската народна република

Снимка: ЕРА/БГНЕС

На 28 юли лидерът на Северна Корея Ким Чен-ун се срещна с партийно-правителствена делегация на Китайската народна република, водена от Ли Хонгжун, член на Политбюро на Централния комитет на Китайската комунистическа партия (ККП), съобщи Корейската централна информационна агенция (KCNA).

„Другарят Ким Чен-ун многократно е изразявал своята благодарност, че уважаемият другар президент на Китай Си Дзинпин изпрати партийна и правителствена делегация на значими събития за отбелязване на общата победа на Корея и Китай .... на целия китайски народ за подпомагане с кръв в революционната война на нашата република и неизменна подкрепа за справедливата кауза на нашата партия, нашия народ“, отбелязва CTC.

По време на срещата са били препотвърдени позициите на двете партии и правителства на КНДР и Китай, които възнамеряват усилено да насърчават социалистическото строителство и активно да реагират на трудната международна ситуация чрез тясно стратегическо и тактическо взаимодействие между двете страни, непрекъснато издигнете и развийте приятелството и другарското сътрудничество на ново високо ниво."

На 27 юли Пхенян беше домакин на празнични събития и военен парад по повод 70-ата годишнина от победата в Корейската война от 1950-1953 г. На тържествата присъстваха руска делегация, водена от министъра на отбраната Сергей Шойгу, и делегация от Китай, водена от Ли Хонгжун.

Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 18 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: