Отидете към основна версия

1 776 45

CNN: Белият дом работи по допълнително финансиране за Украйна

  • сащ-
  • украйна-
  • оръжие-
  • ракети-
  • джо байдън-
  • володимир зеленски

Новият пакет ще включва оборудване за разминиране, боеприпаси за системата за противовъздушна отбрана "Пейтриът" и противотанкови системи "Джевлин", ракети GMLRS за реактивните системи за залпов огън HIMARS

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Администрацията на президента на САЩ Джо Байдън работи по искане за допълнително финансиране за Украйна, което вероятно ще бъде готово за разглеждане от Конгреса до есента, съобщава Си Ен Ен, позовавайки се на началника на доставките на американската армия Дъг Буш.

Подробностите по искането трябва да бъдат определени от Бюджетната служба на Белия дом, каза той.

"Но мисля, че ще имаме много силен аргумент и се надяваме да получим подкрепата на Конгреса, за да продължим финансирането, по-специално да увеличим производството на боеприпаси и покупките на боеприпаси в подкрепа на Украйна", каза Буш.

CNN съобщи по-рано, че Белият дом не планира да поиска от Конгреса допълнителни средства за Украйна преди края на фискалната година в края на септември, карайки някои законодатели и служители на Конгреса да се притесняват, че средствата могат да свършат до средата на лятото.

Това не се случи, до голяма степен защото Пентагонът преди това погрешно беше надценил 6,2 милиарда долара военни разходи за Украйна и тези пари сега могат да бъдат похарчени обратно за подпомагане на Киев. 200 милиона от тези средства, както се съобщава , ще бъдат разпределени днес.

Новият пакет ще включва оборудване за разминиране, боеприпаси за системата за противовъздушна отбрана "Пейтриът" и противотанкови системи "Джевлин", ракети GMLRS за реактивните системи за залпов огън HIMARS, както и друго оборудване и боеприпаси.

Миналия декември Конгресът одобри искане за допълнителни средства за Украйна - те трябваше да бъдат отпуснати до 30 септември 2023 г., напомня CNN.

Администрацията е поискала това допълнително финансиране в подкрепа на Украйна четири пъти през изминалата година, през март, май, септември и декември.

Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 25 гласа.

Свързани новини