Last news in Fakti

9 Август, 2023 20:08 2 811 108

Сергей Шойгу: Русия ще дислоцира още войски по западните си граници

  • русия-
  • украйна-
  • нато-
  • сергей шойгу-
  • войници

Руският военен министър каза, че броят на военните части на НАТО извън региона, разположени в Източна Европа, се е увеличил два и половина пъти от февруари миналата година и че сега те са общо 30 000 души

Сергей Шойгу: Русия ще дислоцира още войски по западните си граници - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Русия ще натрупа войски по западните си граници след присъединяването на Финландия към водения от САЩ съюз НАТО, каза руският министър на отбраната Сергей Шойгу пред управителния съвет на министерството в сряда.

Във встъпителни бележки пред колегиума на Министерството на отбраната Шойгу каза, че членът на НАТО Полша вече е обявила планове за укрепване на своята армия и че очаква значителен брой войски и въоръжение на НАТО да бъдат разположени във Финландия, чието включване почти удвои дължината на Русия сухопътна граница с НАТО.

"Колективният Запад води прокси война срещу Русия", каза той, посочвайки "безпрецедентна подкрепа" за Украйна при доставката на оръжия на стойност десетки милиарди долари, за да помогне на Киев да отблъсне руските войски.

Шойгу определи влизането на Финландия и Швеция в НАТО като "сериозен дестабилизиращ фактор". Двете скандинавски държави изоставиха политиката си на неутралитет, поддържан през Студената война, за да поискат членство в НАТО след нахлуването на Русия в Украйна в началото на миналата година.

"Възможно е на финландска територия да бъдат разположени допълнителни военни контингенти и ударни оръжия на НАТО, способни да поразяват критични цели в северозападната част на Русия", каза Шойгу.

"Днес на заседанието на колегията ще разгледаме въпроси, свързани със създаването на Ленинградския и Московския военни окръзи с едновременното укрепване на групировките на войските на въоръжените сили на Руската федерация на нашите западни граници.

Той каза, че Полша е обявила намерението си да изгради най-мощната армия на континента и се е превърнала в "основен инструмент на антируската политика на Съединените американски щати".

Шойгу каза, че броят на военните части на НАТО извън региона, разположени в Източна Европа, се е увеличил два и половина пъти от февруари миналата година и че сега те са общо 30 000 души.

"Тези заплахи за военната сигурност на Русия изискват своевременен и адекватен отговор. На срещата ще обсъдим необходимите мерки за неутрализирането им и ще вземем съответните решения", каза той.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 25 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 💪🏿👨🏻‍🦳💪🏿

    29 14 Отговор
    От Изток жълтите ги дебнат

    Коментиран от #75

  • 2 народопсихолог

    24 15 Отговор
    тъ панарите харесват ватенки,а умните хора костюми!

    Коментиран от #6

  • 3 Курд Околянов

    25 34 Отговор
    Колективният Запад успя да качи Русия на военни релси. Сега военно-промишления комплекс на Русия работи на пълни обороти. Дано Путин да остане ръководител на Русия още дълго време, защото е разумен и не се знае кой ще дойде след него.

    Коментиран от #11

  • 4 Добре чудесно

    27 11 Отговор
    И откъде ще ги вземат ще вдигнат възрастта за военна служба до 60 години май, а за ръководните длъжности направо до 90 и ще призоват ветераните от втората световна да слушат отново сигурно

    Коментиран от #42

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 народоразбирач

    14 24 Отговор

    До коментар #2 от "народопсихолог":

    Гледах руснаци с най-скъпите яхти на света и не видях да са с ватенки. Един от тях беше с изтъркани панталони на кравар.

    Коментиран от #12, #47, #103

  • 7 ГАРГАМЕЛ

    17 23 Отговор
    Упорството н а Запада в глупостта ще доведе не само до разпускане на нато и Ес, ами и до това на краварника .
    Целия остатък от века ще бъде много "интересен" за западните лавандули.
  • 8 Майна

    24 23 Отговор
    Губят ..хазарската мафия..
    И ще се опитват да ,,омалокръвяват,, Русия с цената и на Източна Европа...
    Те не очакваха, че Русия е толкова силна..
    Очакваха, че санкциите ще я разклатят..
    Очакваха, че ще срутят икономиката и ще организират цветна революция..
    Да , но славяните са друга порода, ха..
    Свършени сте..
    Путин ще поправи грешката на Сталин , че не ви довърши..( беше започнал, затова и беше ,,отровен,,)
  • 9 НАБЛЮДАТЕЛ

    16 13 Отговор
    Браво. Като всеки комунист мисленето не му е от силните черти и разбира се работи за нас. Това са едни допълнителни пари и то не малко. Сега когато Путин е наврян в ъгъла, от технологични санкции, търговски санкции и началото на поумняването на руснаците. Колкото повече пилеят безсмислено, толкова се съкращава пътя до предизвестения край на войната. Който не мисли - плаща. За такива като тоя и боса му плащането е от по друг характер.

    Коментиран от #13, #26

  • 10 3.14К

    14 12 Отговор
    Защо не допускате коментари под пасквила за това, как все повече руснаци искали главата на Путин?
  • 11 Да, бе да

    24 15 Отговор

    До коментар #3 от "Курд Околянов":

    Затова разчитат на ирански дронове и се молят на Китай, Северна Корея и Иран за оръжия и муниции. Вече ”втората в света”, “безаналогова” и “космическо галактическа” армия стана за посмешище на всички.

    Коментиран от #92, #99

  • 12 руски богаташ,досущ като бг богаташ

    14 5 Отговор

    До коментар #6 от "народоразбирач":

    надявам се знаеш значението на думата парвеню!
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Майна

    8 17 Отговор
    Френските военни нападнали ,армейски части на Нигер и ,,освободили,, арестуваните управляващи, като ги извозили със самолет, нарушавайки въздушното пространство на Нигер...
    Защитници, бе..
    На урана, който им трябва.., щото Русия има единствената в света технология за обработка, в пъти превъзхождаща западната и ги прави тоталзависими..
    Та , защитници на ..,ясно
  • 15 Хм Хм

    15 7 Отговор
    Значи на Шойгуто ще му трябват около 3 милиона войници за паритет. Май няма откъде.

    Коментиран от #55

  • 16 реру

    14 2 Отговор
    В КНДР Шойгу е имал привилегията, заедно с избрана част от партийния елит, да гледа специална прожекция на "БАРБИ"... Това определено му е дало идеи за СВО, дислоцирането на нови войскови части по западните граници и т.н.

  • 17 Майна

    10 14 Отговор
    Вижте какво пишат западни анализатори, в западни медии за ЗАПАДА:.
    ,,Американците се женят по-малко и по-късно и имат твърде малко деца , за да възпроизвеждат себе си и семействата, които са ги отгледали. Нещо повече, нашите държавни училища до голяма степен са престанали да предават натрупаните знания и цивилизационна мъдрост от миналото на децата, които имаме. Вкусът към историческото отричане се е наложил в цялата култура, водещи кураторида „контекстуализира“ изкуството, градските правителства да свалят статуи, колежите да преименуват сгради, а издателите да цензурират или пренаписват книги. Но творчеството увяхва, когато престане да се подхранва от наситената с кислород кръв на традицията. Нищо чудно, че Холивуд все повече канибализира своето наследство, като излива стари филми в нови пластмасови сценарии.,,
  • 18 Сигурно

    13 6 Отговор

    До коментар #13 от "Курд Околянов":

    А нивото, на “ГРУЗ 200” дали е същото, а нивото то на загуби на техника и оръжия?

    Коментиран от #19

  • 19 Курд Околянов

    3 3 Отговор

    До коментар #18 от "Сигурно":

    Не може само ново производство, трябва и утилизация.

    Коментиран от #28

  • 20 Мхм

    14 6 Отговор
    Страх ги тресе блиадовете и то от едни украинци държава без флот ввс ядрено оръжие и тн 27млн от които са останало 15-20млн.За година и половина две села ето това е блатная

    Коментиран от #24

  • 21 ууу3

    10 12 Отговор
    ПО ВРЕМЕ НА НАПОЛЕОН РУСИЯ СТИГНА ДО ПАРИЖ , ПО ВРЕМЕТО НА ХИТЛЕР РУСИЯ СТИГНА ДО БЕРЛИН , А СЕГА ДО ВАШИНГТОН ЛИ ТРЯБВА ДА СТИГНЕ ???

    Коментиран от #40

  • 22 Мда

    10 6 Отговор
    Шойгу да благодари на Путин за Разполагането на допълнителни войски на НАТО във Финландия, ама не му стиска май. НАТО скоро ще разположи войски и в Русия!
  • 23 Майна

    7 13 Отговор
    НАТО няма повече артилерийски боеприпаси – самите САЩ разполагат с муниции само за 30 дни в случай на конфликт.

    САЩ лишиха страните от Близкия изток за ракети Пейтриът и дори отнеха ПВО Хоук от Тайван, за да го изпратят за унищожаване в Украйна. НАТО няма повече противовъздушна отбрана за изпращане. НАТО няма какво да изпрати – изобщо.

    Както показват статиите на CNN, свързани по-горе, НАТО също внезапно осъзнава, че НАТО не може да обучи украински войници да се превърнат в модерна сложна сила само за 8 седмици . Каква изненада. Самата Украйна е загубила 350 000+ мъртви и вероятно 3-5 пъти повече ранени за обща загуба от 1-2 милиона украински мъже.

    Коментиран от #58

  • 24 Мъхъ

    4 7 Отговор

    До коментар #20 от "Мхм":

    И опустошена Украйна.

    Коментиран от #31

  • 25 истината

    7 10 Отговор
    Украйна я фашизираха умишлено, с много пари.
    Русия по закон има правото да унищожава фашизма. Нашите политически фашизирани умове дърпат мечката за опашката. Ще го отнесем ние, българския народ. Тагарев ще виси на колесника.

    Коментиран от #43, #53

  • 26 Ееей

    3 5 Отговор

    До коментар #9 от "НАБЛЮДАТЕЛ":

    Какво стана бе победихте ли комунизма? Продължавай борбата, не се отчайвай и да знаеш, че са на всеки километър!😂😂😂😂😂😂

    Коментиран от #65

  • 27 песен

    5 6 Отговор
    Като пееше онова леке Мишо Шамара.
    ... вината беше твоя шамара беше мой... Впрочем, умно-красивите идиоти дали знаят кои вече са 5те най-големи икономики в света? Имат за домашно да си ги намерят

    Коментиран от #33

  • 28 Ами

    9 4 Отговор

    До коментар #19 от "Курд Околянов":

    Така е особено за орките е изключително важно да бъдат утилизирани така се намалят и държавните разходи за тях и остава повече за олигарсите от кръга на Путлер и кремълската му върхушка.

    Коментиран от #34

  • 29 Майна

    4 12 Отговор
    Въпреки лъжите на САЩ, Русия на своя страна има много сили в резерв навсякъде – дори за да посрещне евентуално нахлуване на НАТО в Украйна от Полша. Усилията на Украйна около Артемовск (Бахмут) също са спрени.

    Дори на юг основният стратегически напор на Украйна е дефиниран „към Крим“.

    Русия започна да отблъсква Украйна на площад Брадли, гробището на изгорелите автомобили Брадли и НАТО на юг от Орехов. Есента на 2023 г. Украйна ще бъде отблъсната навсякъде и фронтът на Украйна ще се разбива срещу превъзхождащите руски сили. Това е трагедия, донесена върху Украйна от марионетния режим в Киев, украинските нацисти и американските неоконсерватори като Байдън и Нуланд.
    Тя ,Нуланд ( беше и в Нигер) , ама там кифличките и не вървят..
    Смешници...

    Коментиран от #36

  • 30 поручик Галицин

    3 0 Отговор
    Много важно че империята отвръща на удара
  • 31 Вервай ми

    7 3 Отговор

    До коментар #24 от "Мъхъ":

    Лвов изглежда по добре от МАцкве

    Коментиран от #70

  • 32 Р.К.И.

    5 2 Отговор
    Ще вдигнат възрастта на мобилизираните на 75 години и ето ги воиските за новото дислоциране.

    Коментиран от #35

  • 33 Ами

    9 4 Отговор

    До коментар #27 от "песен":

    Които си бяха и преди 5 години са. На путлериските опорки кълват само много наивните от израждане и подобни на тях
  • 34 Курд Околянов

    5 5 Отговор

    До коментар #28 от "Ами":

    Военно-промишления комплекс на Русия сега за един месец произвежда колкото за цялата 2022 г. А Украйна няма вече никакво военно производство. Прави разликата или ти е трудно?

    Коментиран от #52

  • 35 Да, да

    3 3 Отговор

    До коментар #32 от "Р.К.И.":

    А, после и на 80, 85, 90. Ами после какво ще правят и от гробовете ли ще ги мобилизират?
  • 36 Р.К.И.

    4 4 Отговор

    До коментар #29 от "Майна":

    Руснаците са в окопи! В земята. Под нивото на тревата. Каква война ще печелят? С къртиците.
  • 37 гъди , гъди

    7 6 Отговор
    Абе - тоя - САЩ натрупаха още един трилион външен дълг само за миналия месец !!! Само плащанията по лихвите са един трилион на година, търговският дефицит още един трилион. Улиците им са пълни с клошари и наркомани - 20 милиона живеят в кашони !!! От другата страна - Русия вече задмина Германия по паритет на покупателната способност, Русия практически няма външен дълг и има положителен търговски баланс !!! Русофобите, поне крайните от тях, трябва да бъдат обявени за недееспособни и лишени от избирателни права. Недопустимо е бъдещето на страната да се решава от олигoфрени.

    Коментиран от #57, #59

  • 38 Хахахаха

    4 4 Отговор
    А на Шойгу някой обясни ли му, че на никой не му трябва руската кочина?
  • 39 говеда прости

    4 4 Отговор
    Ако дъртият каубой на беше тикал долари в задникът на наркомана и оръжие доставено на територията на тази проклета държава,войната отдавна щеше да бъде в историята на двата народа.
  • 40 Мхм

    2 4 Отговор

    До коментар #21 от "ууу3":

    Айде айде русия може да мобилизира около 7,5млн армия което е нищо а мобилизира ли я с тях е свършено
  • 41 007

    7 4 Отговор
    Ааахаа! Трябваше да оставим да прегазите Украйна. И после кво? Молдова? Прибалтийските? Румъния? България? Г@дни Империалисти азиатски!!!🇧🇬🇪🇺🇺🇦🇺🇲🇧🇬

    Коментиран от #50

  • 42 😆😆😆

    4 3 Отговор

    До коментар #4 от "Добре чудесно":

    Разсъжденията на западен възпитаник 😳😆😆😆
    Ще ги попълнят с ☢️🚀😆😆😆
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Най смешно е това:

    5 4 Отговор
    Трябва да подкрепяме Украйна, за да защитим евроатлантическите ценности!?
  • 45 ха сега де!

    8 4 Отговор
    Русия увеличава войските си на украинския фронт, а Украйна им ги намалява...
  • 46 истината

    4 6 Отговор

    До коментар #43 от "Бай Яни":

    С цяла Европа бе скарджо , барабар с краварника .
  • 47 Хахахаха

    4 3 Отговор

    До коментар #6 от "народоразбирач":

    Това че си видял, че 200 олигарха имат милиарди крадени пари, не означава, че в Русия стандарта на живот е висок!
  • 48 Точен

    5 3 Отговор
    Украйна, та Украйна...западняците ни продъниха ушите с този частен случай, та до степен за ядрена война да говорим. Незаконно било нахлуването?? Че кое нахлуване е законно бре, господа хамерикански "мозъци". Кое от нахлуванията на САЩ/НАТО/Запада/Международната общност /ха ха ха/ в Югославия, Ирак, Афганистан, Либия, Сирия и къде ли още не по широкия свят е законно. Коя от тези агресии бе одобрена от ООН и е в тон с международното право. За разлика от наглите западняци Путин е белстящ юрист, Лавров блестящ дипломат и те много добре знаят на какво да стъпят. А Нюзуик като са почнали с фактите, да не премълчават някои от тях - Минските споразумения между Украйна и ЛДНР бяха потъпкани от киевската хунта, а западняците и Русия са нещо като гарант по тях. Западняците сами си признаха, че са шикалкавили и умишлено са саботирали тези дговорености само и само да печелят време и да въоръжават киевския режим /Меркел, Макрон и Оланд в прав текст/. Така че Русия като гарант от друга страна е в правото си да следи именно за това правно положение. След безогледните обстрели от хунтата на донбасци през февруари 2022, те се обърнаха за помощ от Русия и тя се намеси. Какво незаконно има тук?! Иначе цялата статия е на ниво студент първи курс в агротехническия факултет. Сума специалисти в геополитиката, включително и шефът на ЦРУ са казвали, че Украйна за Русия е тъмно до кървавочервена линия, отвъд която може да се стигне до ядрена война. Крим е приключена история за укрите
  • 49 Точен

    6 7 Отговор
    ...... Крим е приключена история за укрите, той се върна там, от където бе незаконно отделен от украта Хрушчов. Скоро и самата незалежна ще бъде туто-финито и е въпрос само дали ще им бъде оставена някаква имитация на държавност около Киев и две-три области. Нещо повече - приключен е ЗапАда като самопровъзгласил се властелин на света, единствен авторитет по въпросите за колониализма, роботърговството, наркоразпространението, безогледното бомбене, налагане на някакви извратени "правила". И тия чакали военно поражение на ядрената супер сила Русия, ха ха. Дебили, сър!
  • 50 088

    2 4 Отговор

    До коментар #41 от "007":

    Тук ще дойде Путин и ще ти вземе панелката ...ха-ха-ха
  • 51 Диаманти, нефт, пот и сълзи

    5 6 Отговор
    А в качеството си на какъв Западът има право да бъде морален съдник и то от първа инстанция? На бивш колонизатор или на съвременен Нео-колонизатор?
  • 52 Ами

    6 6 Отговор

    До коментар #34 от "Курд Околянов":

    Зад Украйна са военно промишлените комплекси на почети всички големи икономически развити страни. А Колкото до военното производство на Путлеристан то не се вижда на фронта, защото то е само на хартия като много неща там. На фронта се виждат само помощите от Иран и Северна Корея и това е повече от показателно. Складовите наличности от времето на СССР колкото и да са огромни не са безкрайни и това си личи все по-ясно вече.
  • 53 Абе ,не е баш така

    3 0 Отговор

    До коментар #25 от "истината":

    Той че ще виси е така ,само ,че не на колесника.
  • 54 истината

    4 1 Отговор
    Изглежда най–накрая възрастните дойдоха, щото като в "Повелителят на мухите" на острова нямаше възрастни и децата, останали сами, отключиха мрака в себе си. Самото споменаване, че има факти във връзка с Украйна, които не могат да принадлежат на никого, е добро начало. Ще се надяваме и на по–смели интерпретации в смисъл, ама в Украйна имало нацизъм, а не национализъм просто, и, о, боже мой, ние финансираме престъпен режим.
  • 55 Факт

    5 4 Отговор

    До коментар #15 от "Хм Хм":

    Как няма ще покани на помощ китайците и тогава ще лъсне азиатската същност на правещите се на европейци руски фикалии
  • 56 какво да се каже

    7 7 Отговор
    Путин е белстящ юрист, Лавров блестящ дипломат,
    а Шойгу блестящ военачалник!
  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 оня с коня

    7 7 Отговор

    До коментар #23 от "Майна":

    Не знам оде имаш тва инфо че САЩ имат снаряди само за 30 дни но дано да е истина,щото според сключените съвсем наскоро ДОГОВОРИ за ИЗНОС на Снаряди от Оръжейните ни Заводи за Америка очевидно става дума за МИЛИАРДНА СДЕЛКА!Вероятно е верно и твърдението ти че НАТО няма какво повече да изпраща на Украйна,но НИЕ имаме и вече е договорено.Прав си и за стотиците Хиляди Украински жертви,затова и Русия ТЕПЪРВА ПРЕДСТОИ да бъде "обработена" от Запада БЕЗ КАПКА ЖАЛ и до пълното изтребление на Армията й.
  • 59 И какво от това

    6 5 Отговор

    До коментар #37 от "гъди , гъди":

    То и един клошар няма и една стотинка дълг и никой никога няма да му даде заем, но той никога няма да икономически добре въпреки това, че няма дългове. Западната икономика винаги е движена от задлъжнялостта това е начин на живот на личностно, а и национално ниво. Това вие така и не можахте да го разберете обаче и изтъквате липсата на дългове като голямо постижение. Наличието на огромни дългове не е никакъв проблем, а даже е рецепта за просперитет ако тези дългове се обслужват редовно и могат да бъдат рефинансирани с нови заеми при изгодни условия.

    Коментиран от #64

  • 60 всичко за спорта

    7 5 Отговор
    Украинци нападнаха на плажа рускиня заради татуировка на Путин, преби ги..

    Обръщам се към целокупното демократично и евроатлантическо общество: Знам, че сте безстрашни. Знам, че сте решителни. Ъъъ, поне пред камерите и в социалните мрежи де… иначе.. абе щяхте да сте на фронтовата линия, ама не сте.
    Искам да имате предвид, че ако потърсите сметка за татуировка с лика на Путин на плажуваща руска гражданка – може да изядете боя, ако се окаже САМБИСТКА с титли. ПРЕДУПРЕДЕНИ СТЕ!
  • 61 Русенец

    5 2 Отговор
    До тук само изостряне на конфликта и още невинни жертви. Няма тактика, която да компенсира слабата стратегия на запада. Никой не работи за преговори и мир. Всеки поддържа войната с оръжие.
  • 62 читател

    6 2 Отговор
    Оня ден прочетох нещо, цитирам го по памет - "Когато управляващите на една държава изкореняват и забраняват езика на народа, когато сменят имена на хора, улици и градове, когато събарят паметници - тогава, държавата и народът не са техни."
  • 63 баба Мара

    8 5 Отговор
    всичките беди на човечеството идват от световното зло наречено сащ те са в основата на всички интриги конфликти и воини по света от 1945 до сега не мирясаха трябва да се изолират от межд сцена и да се прекъснат всякакви отношения искаме мир и дружба

    Коментиран от #69

  • 64 Русенец

    2 3 Отговор

    До коментар #59 от "И какво от това":

    Кой дава нови заеми на задлъжняло лице, което не може да погасява дори лихвите?

    Коментиран от #68, #81

  • 65 поручик Галицин

    4 7 Отговор

    До коментар #26 от "Ееей":

    Както казваше оня безумец Георги Димитров:
    Колелото на историята се върти и ще се върти до окончателната победа на комунизма!
    Да,ама не!
  • 66 Калигула

    6 3 Отговор
    очаквам в близко време американските сатанисти да започнат да вият като вълци, като научат че руски ядрени ракети ще бъдат инсталирани и в Куба...
  • 67 истината

    3 0 Отговор
    "Чрез думите на Великия инквизитор бихме могли да кажем, че човек прие комфорта на земния хляб и върна дара на небесния. Консумацията разглези обществото с обещанието за несекващи материални блага и то се насочи към своята несвобода, която днес безликата дигитална бюрокрация употребява за набиране на власт. Така опиянените маси бяха забаламосани с нови обещания за сигурност. Прекият резултат е, че западната система продаде свободата си, за да получи източна система на надзор по китайски. Образно казано, човекът от либералната система позволи да му се сложат решетки, за да се чувства по-сигурен в собствената си клетка."
  • 68 мхм

    3 1 Отговор

    До коментар #64 от "Русенец":

    Ако една банка не дава заеми няма как да съществува
  • 69 поручик Галицин

    2 2 Отговор

    До коментар #63 от "баба Мара":

    Бабо,не се бъркай в мъжките работи

    Коментиран от #71

  • 70 вервам ти

    5 2 Отговор

    До коментар #31 от "Вервай ми":

    Върви разгледай столицата на Европа - Брюксел . Само центъра е за пред хората . Останалото е гето . Москва е светлини години пред тая столица .
    Ако не вярваш - ходи разгледай лично . Колко му е .
  • 71 баба Мара

    2 1 Отговор

    До коментар #69 от "поручик Галицин":

    С пи да ли не разговарям .
  • 72 Нато нато нато нато

    9 6 Отговор
    Руските плъ.хове друго знаят ли

    Коментиран от #87

  • 73 Матей преображенски

    5 3 Отговор
    Забелязвате ли каква е противоположна стратегията на сащ от 2 св война,когато хвърлят хитлеристките пълчища масирано в блиц-криг по цялата западна граница на Съветския съюз.А сега поетапно хвърлят страните една след друга,когато Украйна се изтощи,ще хвърлят Полша,после Швеция,после Румъния и България.
  • 74 дедовия

    6 3 Отговор
    Новият световен ред ще унищожи както нормалните, така и неолибералите - спасение няма да има за никого!Иначе продължавайте да си мечтаете за светлото американско бъдеще!...:)
  • 75 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 76 Само за мислещи

    4 4 Отговор
    САЩ и световното правителство, империализмът на нато-империята, мисли - че СССР и Източна Европа са се провалили икономически, и чрез Афганистан и чрез Чернобил и ембаргото на Рейгън. СТРАШНА ГРЕШКА В АНАЛИЗЪТ!! И сега се опитват да приложат същото срещу Русия. НЕ!!!

    Стрните които са имали колонии. Германия, да отделят 100 години по 2% от БВП за бившите си колонии, и пострадалите от ПСВ и ВСВ. Германия още не е платила за ПСВ, и никак за ВСВ. Южните щати, Бразилия, за робството, не като социална помощ, а като изграждане на модерни домове, улици, училища, обучение, читалища, работни места, за негърските квартали. В африканските държави, в Русия.. (Около 94% от жителите на страната изповядват исляма. Към 52% от населението на Нигер принадлежат на народа хауса, над 23% са от народите диерма и сонгай, а 8% са от берберите туареги. 74% от мъжете и 90% от жените са неграмотни. Хитлер е казвал за славяните - като ги завладее, че ще им забрани образованието и по радиото само музика. Къде е ОНН? Но и в БГ, само музика по радиото. Само Дарик-БНР-КОЗЯК пропаганда, за кефа на демоните - десните - неоконите, фашизма-капитализмът неоколониализмът - империализмът. Икономиката на Нигер се базира почти изцяло на земеделието и животновъдството, както и на добива на уран. Сушата, високият прираст на населението и понижените цени на урана представляват основен проблем за страната. Въпреки че е богата на природни ресурси, Нигер се нарежда сред най-бедните и слаборазвити дъ
  • 77 Само за мислещи

    3 4 Отговор
    Нигер се нарежда сред най-бедните и слаборазвити държави в света поради преобладаващия пустинен терен, корупцията и ниската грамотност на населението, които предполагат липса на специалисти и на стимул за инвестиции. Официалната валута е западноафриканският CFA франк. Средната работна заплата е една от най-ниските в света – 600 – 1000 франка на ден, което се равнява на около 1 евро. Уранът допринася за 72% от износните печалби. В района между река Нигер и границата с Буркина Фасо има значителни запаси на злато, към чийто добив проявяват интерес чужди компании. Държавната Китайска национална нефтена компания е подписала споразумение за 5 млрд. щ.д., според което Китай ще разработи нефтеното находище в района на Агадем, ще построи 2000-километров нефтопровод и рафинерия с капацитет 20 000 барела на ден.) (При капитализмът е важна печалбата, при комунизмът - целта е всичко да е най модерно и ефективно. Ето защо стана така след приватизацията. Нещо да не е ясно ?! По време на почти 200-годишната френска колонизация в Африка и Азия, Франция е изградила само един университет в своите колонии. Осем от 10-те страни с най-ниски нива на грамотност в света сред възрастните са във франкофонска Африка. Но Франция продължава да събира наеми за колониалните сгради, оставени в тези страни, а 14 африкански държави и до днес плащат колониален данък за „ползите“ от робството и колонизацията. Лиам Уитакър, който прави достъпни тези данни, дава обратния пример със СССР, след ч
  • 78 Само за мислещи

    4 3 Отговор
    . Лиам Уитакър, който прави достъпни тези данни, дава обратния пример със СССР, след чието разпадане се оказва, че всички държави в състава му, без изключение, „са постигнали 100% грамотност на населението, хиляди добре обучени инженери, лекари, много университети и т.н. Дори и днес, десетилетия по-късно, в страните от Източна Европа, 99% от училищата, университетите, домовете, транспортната система, енергийната инфраструктура са изградени и оставени от СССР за период от около 50 години“ – признава Уитакър, и добавя: „Сега, отидете в Африка и проверете какво Западът е оставил след 500 години окупация и колонизация!“. ..... Неоконсерватизмът и неоконите в Англия: „Ако има класова война – а има – важно е тя да се управлява с финес и умения. ... Консерваторите не искат свобода; това, което те искат, е вид свобода, която ще поддържа съществуващото неравенства или възстановяване на изгубени неравенства - като в соца“. ...... ............. Либертарианците са два вида неолиберали и неоконсерватори. Те са умните консерватори, умните десни - истинските десни. Либертарианецът неоконсерватор и неолиберал Хитлер, казва - че няма да прави икономика от държавата, а ще подкрепя частното предприемачество. Кейнсиянството и либералнната демокрация, изтриват неравенствата, стопяват богатата класа, убиват класовото общество. Неоконсерваторите се различават от неолибералите по това - че са лоби на военопромишленият комплекс, но така е само в САЩ. В Англия неолибералите са не

    Коментиран от #86

  • 79 Само за мислещи

    2 3 Отговор
    В Англия неолибералите са неоконсерваторите. Консерватизмът е хубава дума в Англия. Чикагските момчета на Пиночет наричат неоконсерватизмът - неолиберализъм, в Латинска америка особено сред индианците, консерватизмът е лоша дума, а либерализмът е добра. Съдружникът на Безос, евреин от банкерско семейство произвеждащ възглавници, се гнуси от това - че другите финансови олигарси се радват на неравенството. Казва, че той иска големи доходи за американците, понеже той не ползва 1000 или милион възглавници, не потреблява достатъчно стоки, задържа пари, надувал си безсмислено акциите. Китай, Син Дзинпин, съветва САЩ да си подобрят икономиката. Да САЩ могат да си подобрят икономиката, като Китай, или времето на Клинтън-Кругман-Стиглиц. Но това ще е заличаване на елитът. СХВАЩА ТЕ ЛИ? Тогава елитът ще изчезне, всеки работник ще стане акционер, собственик, както взе да се случва преди неолиберализмът. Защо не говорят за часни пенсионни фондове, Работнически съюзи да инвестират в предприятия, или фирмите да дават акции. Защото работниците за 50 години ще изкупят цялата икономика, ПЪЛЕН КОМУНИЗЪМ. Путин ако не беше демон, поставена опозиция на МасонитЕ - световното правителство, ционизмът. Може да предложи на 10 африкански държави по 10 милиарда долра. 6-МИЛИАРДА ЗА ИНФРАСТРУКТУРА И УЧИЛИЩА. 3-МИЛИАРДА ЗА ПРОМИШЛЕНИ ПРЕДПРИЯТИЯ. И 1-МИЛИАРД ЗА ПО 100 КИБУЦА, С ТРАКТОРИ И ВСИЧКО, КРАВИ, КЛИМАТИЦИ. И ядрени бази руски, и АЕЦи. Руското НАТО и руският ЕС. зА 10 ГОДИНИ,

    Коментиран от #93

  • 80 Матей преображенски

    3 7 Отговор
    Засега идва редът на Полша,КОЯТО ЗАМРЯ В НЕРЕШИТЕЛНОСТ,когато разбра ,че навлизането в западните украински провинции няма да е безгрижна разходка.И вместо с всу ,по-вероятно е да се сблъска с руски и белоруски войски,както и с Вагнер.Путин и Лукашенко недвусмислено са го намекнали,точно за да охладят полския ентусиазъм.
  • 81 И какво от това

    2 0 Отговор

    До коментар #64 от "Русенец":

    Ако не може да ги изпаща никой, но въпроса е че си ги обслужва редовно и всички са натискат да му дадат заем защото това е ниско рисково и високо доходно за отпускащия заема. Съответно има конкуренция между отпускащите заеми и се постигат още по-изгодни условия за вземащия заеми който използва тези заеми рационално и може да си ги обслужва редовно и коректно. Разбира се това води до стимулиране на икономическия растеж и съответно до просперитет Не е важно колко много заеми имаш, а за какво си ползвал заемите и дали те водят до печалби по големи от лихвите по тях или не. Ако една страна взема зами и ги използва основно за подържане, на социални плащания се стига до картинката която беше в Гръцката икономика неминуемо, но не всяка страна с големи дългове е толкова наивна да действа толкова популистки и съответно не навсякъде резултата е такъв. Не всеки дълг е лош, а само този който не е инвестиран правилно и целесъобразно.
  • 82 Само за мислещи

    2 2 Отговор
    Руското НАТО и руският ЕС. зА 10 ГОДИНИ, ПО 10 МИЛИАРДА ГОДИШНО. Може да ги напечати, и рублата в чужбина да се обменя за злато - всеки 6-месеца. Износът на Русия е колкото търговският дефицит на САЩ, 500 милиарда долара. Около 94% от жителите на страната изповядват исляма. Към 52% от населението на Нигер принадлежат на народа хауса, над 23% са от народите диерма и сонгай, а 8% са от берберите туареги. 74% от мъжете и 90% от жените са неграмотни. Хитлер е казвал за славяните - като ги завладее, че ще им забрани образованието и по радиото само музика. Къде е ОНН? Но и в БГ, само музика по радиото. Само Дарик-БНР-КОЗЯК пропаганда, за кефа на демоните - десните - неоконите, фашизма-капитализмът неоколониализмът - империализмът. Икономиката на Нигер се базира почти изцяло на земеделието и животновъдството, както и на добива на уран. Сушата, високият прираст на населението и понижените цени на урана представляват основен проблем за страната. Въпреки че е богата на природни ресурси, Нигер се нарежда сред най-бедните и слаборазвити държави в света поради преобладаващия пустинен терен, корупцията и ниската грамотност на населението, които предполагат липса на специалисти и на стимул за инвестиции. Официалната валута е западноафриканският CFA франк. Средната работна заплата е една от най-ниските в света – 600 – 1000 франка на ден, което се равнява на около 1 евро. Уранът допринася за 72% от износните печалби. В района между река Нигер и границата с Буркина Фасо има
  • 83 Само за мислещи

    4 1 Отговор
    В района между река Нигер и границата с Буркина Фасо има значителни запаси на злато, към чийто добив проявяват интерес чужди компании. Държавната Китайска национална нефтена компания е подписала споразумение за 5 млрд. щ.д., според което Китай ще разработи нефтеното находище в района на Агадем, ще построи 2000-километров нефтопровод и рафинерия с капацитет 20 000 барела на ден.)
  • 84 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 85 Професор

    6 1 Отговор
    До 10 години полската армия ще изпревари по мощ турската в НАТО. Поляците са решени да харчат пари за армия. Много пари.

    Коментиран от #90

  • 86 Мислещ

    5 3 Отговор

    До коментар #78 от "Само за мислещи":

    Така ли и защо тогава русия и пералня не може да произведе.С какво са се занимавали тия инженери по татово време тогава

    Коментиран от #91

  • 87 реру

    12 1 Отговор

    До коментар #72 от "Нато нато нато нато":

    "Руските плъ.хове друго знаят ли"


    Как да знаят след като увеличиха насила сухопътната граница между РФ и NATO с 1340 кm...

    Коментиран от #88

  • 88 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 89 НАБЛЮДАТЕЛ

    5 1 Отговор
    Некои хорица цял ден не работили нищо и писали анти..... статийки. Те нямат много общо с темата, ама са пространни и тотално неграмотни. Другарю, това дето си хортувате с еднобастунниците при нормалните хора предизвикваше преди смях, а сега досада. Че на вас и бастуните ви не са руски, бе. Др. Митрофанова може и да плаща добре, ама както е казал един герой на Дюма "колкото и много да ядеш - ядеш един път" Та мечтайте си. То от такива като вас държавата /бюджета/ полза няма. Вие сте генно модифицирани и естествения ви път е към крематориума / екарисажа / Достатъчно тровихте България толкова години
  • 90 какво да се каже

    2 6 Отговор

    До коментар #85 от "Професор":

    Само с пари не става . Поляците кой не ги е хванал , той не ги е бил .
  • 91 пълни тъпотии

    3 3 Отговор

    До коментар #86 от "Мислещ":

    Ма си про3д баце . Това че ти не знаеш , не значи че в Русия не се произвежда .
  • 92 Бат Мишо

    3 8 Отговор

    До коментар #11 от "Да, бе да":

    Като казваш че руската армия е станала за посмешище на всички
    мога да ти гарантирам че на 400 000 украински майки НИКАК НЕ ИМ Е СМЕШНО
    като 10 % от тях не са получили и нищо за погребване
    предполагам от големия смях са се пръснали
    щото едно е да издевателстваш над цивилни в донезк и луганск подигравайки се с Минските спогодби
    друго да срещнеш руската армия

    Коментиран от #95

  • 93 Майна

    2 8 Отговор

    До коментар #79 от "Само за мислещи":

    Тука нещо си се объркал..
    Путин не е масон..
    Успя да заблуди Кисинджър, но каза и следнот- ,,за да опознаеш по-добре врага си , трябва да се сприятелиш с него..,,
    Та не се обръщай към мислещите, щото явно нещо не ти ...,,достига,,

    Коментиран от #94

  • 94 Само за мислещи

    5 2 Отговор

    До коментар #93 от "Майна":

    А защо ти си мислиш че си вътре в нещата ?

    Коментиран от #96

  • 95 Да, бе да

    9 2 Отговор

    До коментар #92 от "Бат Мишо":

    Щото руските майки и жени са получили може би нещо освен палтата за пред камерите които после даже връщаха. Жертвите от двете страни ги има като при всяка война, но въпроса е какво е постигнато на фронта с цената на тези жертви и какво не е постигнато. Съответно след над 550 дни от началото на тридневната “специална военна операция” “безаналоговата” и “втора в света армията” на Путлер е за посмешище и това е факт който не може да бъде скрит по никакъв начин.

    Коментиран от #104, #107

  • 96 Мсйна

    2 0 Отговор

    До коментар #94 от "Само за мислещи":

    Аз съм от знаещите ...как логически да се доближиш до
    до скритото понякога под фактите, мисли си каквото искаш.. това е човешко право
  • 97 Ха ха ха

    4 2 Отговор
    Еленовъда шойгу прави планове
  • 98 Ник

    3 2 Отговор
    Шойгуто се готви да открадне още няколко стотин милиарда рубли
  • 99 Тоа па

    1 2 Отговор

    До коментар #11 от "Да, бе да":

    Приятел в нужда се познава.Русия не е искала нито оръжие,нито наемници от Сирия,Иран и т.н.
  • 100 Ама защо бе

    4 1 Отговор
    Друугарю Шойгу, това да не би да е война ??!
  • 101 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 102 Пловдив

    2 2 Отговор
    Те руснаците не са войнолюбива нация,не нападат съседите си,не лъжат,не крадат! Защо ли тези скандинавци,се страхуват от тях,че чак влязоха в НАТО?! Трябваше просто да изчакат пияните колхозници,да ги освободят и тях...!!!
  • 103 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 104 Бат Мишо

    3 1 Отговор

    До коментар #95 от "Да, бе да":

    Аз не казвам че няма жертви от 2 те страни
    КАЗВАМ ЧЕ НА ТАЯ ПЛАНЕТА НЯМА НИКОЙ НА КОЙТО РУСКАТА АРМИЯ МУ Е СМЕШНА
    ИЛИ АКО СЕ СМЕЕ Е ДИВАНЕН ЕКСПИРТ КАТО ТЕБЕ
    И НА ЖИВИТЕ НА ИЗТОЧНИЯ ФРОНТ УКРАИНЦИ И НАТОВСКИ НАЕМНИЦИ НИКАК НЕ ИМ Е СМЕШНО
    ако искаш може да го изиграем -украинската армия набира доброволци
    АЗ ЩЕ ТЕ ЗАПИША И ЩЕ ТИ ПЛАТЯ И БИЛЕТА И ДА ГЛЕДАМЕ КОЛКО ЩЕ ТИ Е СМЕШНА РУСКАТА АРМИЯ ПОСЛЕ КАТ Я ВИДИШ НАЖИВО
    да добиеш впечатления РАЗЛИЧНИ ОТ ТЕЯ СЪБРАНИ ОТ ПОЛИТКОРЕКТНИ МЕДИИ
    да видим ПОСЛЕ кой ще се смее последен

    Коментиран от #108

  • 105 Рейгън

    0 2 Отговор
    Каквото и да правите, НАКРАЯ ЩЕ ЛИЖЕТЕ АМЕРИКАНСКИЯ БОТУШ !!! Да сте мислили навреме.

    Коментиран от #106

  • 106 Путин

    2 0 Отговор

    До коментар #105 от "Рейгън":

    Каквото и да правите, НАКРАЯ ЩЕ СЛУЧАИТЕ ЯКО РУСКИЯТ КОРНИКЕТ !!! Да сте мислили навреме, тома кравария по навик и не можете да мислите И ЩЕ ГО ЯДЕТЕ ДЕБЕЛИЯ.
  • 107 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 108 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания