Отидете към основна версия

4 715 92

"Харесвам руския живот": Карин Кнайсл, която танцува с Путин

  • владимир путин-
  • карин кнайсл-
  • австрия-
  • русия-
  • танц

Тя сега се изказва възторжено за руското село и прекрасната атмосфера там

Снимка: БГНЕС/ EPA

В Русия сега не идват твърде много западни посетители. Бившата австрийска външна министърка Карин Кнайсл, която навремето танцува с руския президент Путин на сватбата си, явно не се притеснява от неговата война срещу Украйна. NTV съобщава на сайта си, че Кнайсл в момента живее в руско село и хвали "прекрасната атмосфера" там.

Карин Кнайсл е ентусиазирана от селския живот в Русия

Руската платформа Vidsboku цитира възторжените оценки на Кнайсл за живота в руското село, направени по време на провеждан там фестивал. Това е "супер хубава атмосфера", казала тя на тромав руски език по време на тържеството. Харесвал ѝ начинът, по който децата играят. Патиците, гъските, козите - това бил точно нейният свят.

Според австрийския вестник "Курир" Кнайсл в момента прекарва лятото в руското село Петрушово в Централна Русия, на няколкостотин километра югоизточно от Москва. В отдалеченото село обаче тя е "всичко друго, но не и уединена и вече се е запознала с много от жителите". Руското издание Vidsboku пък съобщава, че Кнайсл била посетила вече и руска парна баня с един от жителите на селото.

Вестник "Курир" отбелязва, че Кнайсл е наела лятна къща в Петрушово, на около 350 км югоизточно от Москва. "Резервирах я за още един месец, после ще видим какво ще стане", казва Кнайсл, без да разкрива колко време е пребивавала там. Твърди се, че в руското село тя пише и книга за настоящата ситуация в Европа.

Ще оглави руски мозъчен тръст?

Вестник „Правда“ пък цитира бившата външна министърка, която нямала намерение да се завръща обратно в Австрия, с думите: „Трябваше да се откажа от досегашния си живот, да започна отначало, а на 60 години това не е лесно“. През юни стана известно, че Кнайсл ще оглави един новосъздаден мозъчен тръст в Санкт Петербург. Освен това щяла да преподава геополитика в университета на Санкт Петербург. Тя самата не изключва възможността в бъдеще да приеме руско гражданство. Засега обаче трябвало първо да научи руски език.

Пак през юни Кнайсл посети един икономически форум в Санкт Петербург, на който според програмата на форума, тя е обсъждала заедно с депутати от дяснопопулистката „Алтернатива за Германия“как да се подкрепя позицията на Русия в чужбина.

Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 46 гласа.

Свързани новини

Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания