Отидете към основна версия

10 965 149

В Украйна руската армия използва оръжия, които е подготвяла за война срещу НАТО

  • владимир путин-
  • глен грант-
  • украйна-
  • русия-
  • война-
  • мини-
  • нато-
  • руска армия

Руската федерация е подготвяла милиони мини за "голямата война" срещу Запада, а сега ги използва на територията на Украйна

Снимка: БГНЕС/ EPA

Подполковникът от британската армия Глен Грант каза, че Русия е готова за дългосрочна война в Украйна и разкри дали трябва да се очаква примирие в близките месеци, предаде агенция УНИАН.

"Що се отнася до възможните преговори за прекратяване на огъня, струва ми се, че това е загуба на време. Следователно единственият, който може да спре тази война, е Русия, която просто трябва да изтегли войските си от територията на Украйна, а аз не виждам такова желание от тяхна страна сега. Затова не мисля, че сега можем да говорим за някакъв мир. Правителството на Украйна трябва да се концентрира върху победата (на фронта) и нищо друго", подчерта експертът.

Според британския военен анализатор е невъзможно да се предвиди плътността на минното дело в териториите, които украинските сили ще трябва да освободят. Според британеца Руската федерация е подготвяла милиони мини за "голямата война" срещу Запада, а сега ги използва на територията на Украйна.

Грант също така отбеляза, че сега Украйна не може да се придвижи далеч, без да разминира териториите, окупирани от Русия. Също така е невъзможно без подходящ брой дронове и друга техника, като гранатомети, да се бори срещу врага, който е създал много окопи, които трябва да се прочистят.

„Русия е готова за дългосрочна война. Те вече насочват всичките си сили към военно-промишления комплекс. Те също се опитват да получат оръжия от други страни и няма да напускат Украйна. Тяхната цел е да запазят това, което вече са заграбили, колкото е възможно, докато "Западът капитулира" ... но Западът харчи много и за производството на оръжия и, разбира се, това не е в в полза на Руската федерация“, казва Грант.

Глен Грант също така смята, че временно окупираният от руснаците Крим трябва да бъде изолиран. „Това, което украинската армия прави сега с Крим, е прекрасно – той трябва да бъде изолиран. Ако Русия не може да доставя храна и други необходими продукти на Крим по сухопътни пътища, ако има украински дронове, които ще атакуват руски кораби, то Руската федерация ще има големи проблеми“, подчерта експертът.

Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 116 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: