Отидете към основна версия

18 099 452

Украинската армия постигна ключова победа на фронта, руснаците се изтеглят

  • украйна-
  • донецка област-
  • русия-
  • контраофанзива-
  • урожайне-
  • война

Украинските сили са успели след тежки сражения да превземат ключово населено място

Снимка: Министерство на отбраната на Украйна

Руските войски бяха принудени да се оттеглят от позициите си в източния сектор на фронта, тъй като Украйна си върна „ключово село в Донецка област“.

Според The ​​Independent руските окупатори са изоставили позициите си в Урожайне, стратегически важно югоизточно село, за което украинските войници са се борили няколко дни като част от контранастъплението си.

Според изданието украинските войници са използвали американски умни бомби, доставени през март. Официално потвърждение за това обаче няма.

Вчера бе съобщено, че украинските въоръжени сили са постигнали напредък в контранастъплението си и в западната част на Запорожка област, предаде базираният във Вашингтон мозъчен тръст Институт за изследване на войната. В проучването на института се твърди, че украинските войски са постигнали "значителен напредък в тактическо отношение". Според снимки от района украинците са достигнали до северните покрайнини на селището Роботино в Запорожка област, което се намира на около 10 км южно от град Орехов.

Продължава украинската контраофанзива, целяща освобождаване на всички окупирани от руснаците територии, включително Крим.

През изминалото денонощие в цяла Украйна са работили 133 екипа по разминиране, повечето от които в Херсонска, Харковска и Донецка област, каза украинският президент Володимир Зеленски във видеообръщението си към нацията, съобщава Укринформ. "През изминалото денонощие в цялата страна са действали 133 отряда по разминиране. Повечето от тях в Херсонска, Харковска и Донецка област. Благодаря на всеки един от вас, който почиства украинската земя от следите на руския терор, “ каза държавният глава.

Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 239 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: