Отидете към основна версия

5 477 44

Американските законодатели поставят под въпрос помощта за Украйна

  • украйна-
  • оксана маркарова-
  • сащ-
  • финансова помощ-
  • русия-
  • война-
  • оръжия

Маркарова призна историческите проблеми на Украйна с корупцията, но каза, че западната помощ не трябва да бъде застрашена

Снимка: БГНЕС/ EPA

Не всички в Киев са уверени в американската помощ и че тя винаги ще бъде предоставяна, тъй като „някои хора“ в Щатите вече са доста скептични. Според Huffington Post украинският посланик в Съединените щати Оксана Маркарова е направила такова изявление, като отбеляза, че сега американските законодатели поставят под въпрос помощта за Украйна по-остро от всякога.

„Ние подкрепяме прозрачността и отчетността. Каквито и допълнителни мерки да предложат вашите хора, ние сме отворени и готови“, каза посланикът, отбелязвайки, че Украйна е отворена за по-внимателно разглеждане на помощта.

Основният въпрос във Вашингтон е как да бъдат контролирали милиардите, които текат към Киев. Това е бил основният въпрос в разговорите в Конгреса по годишния законопроект за отбранителната политика на Пентагона, се казва в статията, цитирана от агенция УНИАН.

Инспектори от САЩ внимателно следят къде отиват предоставените финансови средства. Те до момента не са открили доказателства за масивна злоупотреба с помощта на САЩ за Украйна, но признаха, че е трудно да се отчетат американски средства. Маркарова призна историческите проблеми на Украйна с корупцията, но каза, че западната помощ не трябва да бъде застрашена.

„Нашето гражданско общество следи активно за какво харчим парите си и повярвайте ми, техните критерии за партньорска подкрепа са още по-строги“, каза посланикът, отбелязвайки, че „някои хора в САЩ са скептични“.

Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 37 гласа.

Свързани новини