Отидете към основна версия

4 294 62

Володимир Зеленски на изненадваща визита - Август 2023

  • украйна-
  • швеция-
  • володимир зеленски-
  • улф кристершон

Държавният глава каза, че е в скандинавската страна за среща с министър-председателя Улф Кристершон, с кралското семейство и други високопоставени държавни служители

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Президентът на Украйна Володимир Зеленски е днес на посещение в Швеция. Държавният глава каза, че е в скандинавската страна за среща с министър-председателя Улф Кристершон, с кралското семейство и други високопоставени държавни служители, за да им благодари, че подкрепят Украйна в условията на започналата преди близо 18 месеца руска агресия и в момент когато украинската контраофанзива навлиза в третия си месец, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

„Наша първостепенна задача е укрепването на украинските бойци на земя и в небето, развитието на двустранно сътрудничество, по-специално в отбранителната индустрия, европейската интеграция на Украйна и общата сигурност в евроатлантическото пространство“, написа Зеленски в „Телеграм“, съобщавайки за посещението си.
Миналата седмица шведският министър на отбраната Пол Йонсон каза, че неговата страна планира нов пакет военна помощ за Украйна на стойност 313,5 милиона долара, който ще включва главно муниции и резервни части за вече доставени оръжейни системи.

Това ще бъде 13-ият пакет шведска помощ за Киев от началото на войната. С него общата стойност на доставеното от Стокхолм, което включваше танкове и системи за ПВО, ще възлезе на над 1,8 милиарда долара.

Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 46 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: