Отидете към основна версия

4 524 76

Киев: Унищожихме два руски бомбардировача Ту-22

  • ту-22-
  • украйна-
  • русия-
  • бомбардировач-
  • дронове

От британското разузнаване заявиха, че става все по-вероятно предположението, че някои атаки с дронове срещу руски военни цели се извършват от територията на самата Русия

Снимка: БГНЕС/ЕРА

При последните украински атаки срещу руски летища са унищожени два бомбардировача Ту-22, а други два са повредени. Това твърди ръководителят на разузнаването на Украйна Кирило Буданов, цитиран от "Ройтерс".

"Два бяха унищожени, а два - повредени. Два не могат да бъдат поправени", съобщи той за украинската служба на Радио "Свободна Европа".

По негови думи е възможно да е ударен и пети руски самолет.

Русия съобщи за атаки с дронове срещу военното летище "Солци" в Новгородска област на 19 август и срещу "Шайковка" в Калужка област в понеделник. Тя потвърди, че един военен самолет е бил повреден по време на първото нападение.

От британското разузнаване пък заявиха, че става все по-вероятно предположението, че някои атаки с дронове срещу руски военни цели се извършват от територията на самата Русия. Причината е, че е малко вероятно безпилотните летателни апарати да разполагат с достатъчен обхват, така че да достигнат "Солци" отвъд руските граници.

Лондон припомни, че Русия често е използвала бомбардировачи Ту-22М3 за изстрелване на известните с неточността си тежки противокорабни ракети AS-4 Kitchen срещу Украйна. В началото на войната с тези самолети интензивно беше бомбардиран и украинският град Мариупол.

Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 73 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: