Отидете към основна версия

1 184 14

Ракетна дипломация! Северна Корея продължава с провокациите

  • ракета-
  • северна корея-
  • ким чен-ун-
  • корейски полуостров

Пусковете на ракети са извършени в отговор на ученията Ulchi Freedom Shield и по-специално на участието на американския стратегически бомбардировач B-1B в сряда, отбелязва Генералният щаб

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Северна Корея е изстреляла няколко крилати ракети в Жълто море в събота. Това съобщи Обединеният комитет на началник-щабовете на южнокорейските въоръжени сили.

"Нашите военни засилват наблюдението и надвишават бдителността, поддържайки състояние на пълна готовност в тясно сътрудничество със Съединените щати", се казва в текстовото съобщение на JCS.

Военните не предоставят подробности.

Информационната агенция Yonhap свързва изстрелванията с приключилите в четвъртък съвместни военни учения Ulchi Freedom Shield между Южна Корея и Съединените щати, които Пхенян разглежда като репетиция за нахлуване на негова територия.

По-рано беше съобщено, че в сряда, както се посочва в съобщението на Генералния щаб на Корейската народна армия, разпространено от Централната телеграфна агенция на Корея KCNA, Северна Корея е изстреляла две балистични ракети, които са имитация на ядрен удар по важни стратегически обекти в Южна Корея.

Пусковете на ракети са извършени в отговор на ученията Ulchi Freedom Shield и по-специално на участието на американския стратегически бомбардировач B-1B в сряда, отбелязва Генералният щаб.

"В отговор на това KPA проведе тактическо учение за ядрен удар, симулиращо унищожаването на важни командни пунктове и оперативни летища на Република Корея", казаха те.

Севернокорейските военни добавиха, че "целта на сегашното учение е да изпрати ясно послание към враговете, които са отговорили на нашите многократни предупреждения със заплашителни военни действия".

Две изстреляни тактически балистични ракети "се взривиха на установената височина 400 метра над целта - острова, като точно изпълниха задачата за нанасяне на ядрен удар".

Поставете оценка:
Оценка 4 от 6 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: