Отидете към основна версия

10 948 141

CNN: Русия загуби и сега е отслабена

  • украйна-
  • русия-
  • война-
  • сащ-
  • владимир путин

Путин не успя да постигне целите си в Украйна

Снимка: БГНЕС/ EPA

Западни представители смятат, че Русия вече е загубила войната, защото се е провалила в основната си цел да подчини Украйна, твърдейки, че напредъкът на Украйна на бойното поле не е мярка за нейния цялостен успех.

Говорейки на брифинг в сряда, служителите признаха, че напредъкът на Украйна е бил постепенен и по-бавен от очакваното преди два месеца, поради добре подготвената отбрана на Русия, но казаха, че Москва вече е загубила независимо от битките за територия, предаде CNN.

„Това може да е много дълга борба за територия, но по отношение на войната и това, което Русия искаше да постигне, Русия загуби и Русия е отслабваща сила“, каза един служител. „Тази идея, че по някакъв начин Русия може да спечели, дори ако запази територията, която има, и това е победа, е безумна. Русия укрепи НАТО, разшири го с държави като Финландия и Швеция, постави Украйна на път към присъединяване към НАТО и ЕС“, добави служителят.

„Мисля, че ако сте Путин, вие основно залагате, че Доналд Тръмп ще спечели следващите избори и това е доста дълга фаза. Много е далече. Междувременно бунтът на Пригожин нямаше да се случи, ако войната вървеше добре в Украйна“, каза друг служител.

Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 133 гласа.

Свързани новини