Отидете към основна версия

14 142 198

Ако украинската армия достигне този град, Русия ще загуби войната

  • контраофанзива-
  • токмак-
  • война-
  • русия-
  • украйна-
  • крим

Руските сили са посветили около 60 процента от времето и ресурсите си за изграждането на първата отбранителна линия

Снимка: БГНЕС/ EPA

Руската логистика може да бъде "много ефективно" прекъсната. Такова мнение изразиха експерти на фона на продължаващата украинска контраофанзива към Крим, предаде DW.

Швейцарският военен експерт Маркус Койп заяви, че настоящите усилия на въоръжените сили не са насочени към грандиозен военен пробив, както във филмите, а към намиране на пролуки в руската отбрана. „Така че това е много опасен момент за руските войски“, казва наблюдателят.

По думите му град Токмак (в Запорожка област) е изключително важен стратегически, защото през района минават няколко важни магистрали и железопътни възли. Ако Украйна достигне брега на Черно море до точката, в която е в състояние да обстрелва Крим, войната ще бъде стратегически загубена за Русия.

Германският военен експерт Кристиан Мьолинг заяви, че украинските сили имат около два месеца да постигнат целите си, защото след това тежките метеорологични условия няма да им позволят да напреднат.

Експертите твърдят, че дълго време е изглеждало, че украинската контраофанзива буксува и се движи твърде бавно, но сега Украйна изглежда е постигнала пробив на решителния южен фронт. Въоръжените сили на Украйна съобщиха, че са успели да пробият първата линия на отбраната на руските войски и сега продължават контранастъплението, за да прекъснат сухопътния коридор на руските окупатори към Крим.

Украинската контраофанзива дълго време беше възпрепятствана от огромни минни полета, които затрудняваха напредването на войските. Руските сили са посветили около 60 процента от времето и ресурсите си на първата отбранителна линия. Сега, когато тя е пробита, проблемите за руснаците са много сериозни.

Поставете оценка:
Оценка 3 от 183 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: