Отидете към основна версия

6 942 107

В момента в Украйна има 420 000 руски войници

  • украйна-
  • вадим скибицки-
  • русия-
  • война

Русия не успя да постигне целите си в Украйна

Снимка: БГНЕС/ EPA

В този момент в Украйна са разположени 420 000 руски военнослужещи. Такава оценка направи украинското разузнаване, предаде агенция УНИАН.

Това число обаче не включва бойци от Руската гвардия и други сили за сигурност, които обезпечават окупационната власт. Руската федерация е съсредоточила повече от 420 хиляди военнослужещи във временно окупираните ни територии и на полуостров Крим, каза Вадим Скибицки от Главното разузнавателно управление.

Той посочи, че Русия не е успяла да постигне стратегическите си цели в Украйна след инвазията. По данни на Министерството на отбраната на Украйна от началото на инвазията 268 630 руски войници са загинали в Украйна. Тези цифри не са потвърдени от независими източници.

Украинският президент Володимир Зеленски каза, че страната му вече се подготвя за втората зима на войната, предаде ДПА, като се позова на редовното му видеообръщение. "Сега всички в обществения сектор и местните органи на властта трябва да направят всичко възможно, а когато е необходимо - дори невъзможното, за да помогнат на Украйна да издържи зимата и да запази пълната си функционалност", каза Зеленски.

Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 53 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: