Отидете към основна версия

2 438 26

Премиерът: Няма индикации, че Русия ще напада Румъния

  • русия-
  • украйна-
  • ракети-
  • румъния-
  • марчел чолаку

Марчел Чолаку добави, че в цялата област Тулча е изготвена система за предупреждение, телефоните работят и имат по-голям обхват

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Няма индикации, че Русия ще напада Румъния. Това заяви премиерът Марчел Чолаку в опит да успокои населението след поредните руски атаки в близост до румънската граница с Украйна. По думите му Румъния не е атакувана, ситуацията е под контрол и е нормално държавата да предприеме определени мерки. „Никой не ни напада, добри хора. Нека успокоим населението, защото всички полудяваме”, каза Чолаку, цитиран от Диджи24, пише БТА.

Той потвърди, че са намерени останки от дронове, които са минали през Дунав, но уточни, че “всичко е случайно” и не става дума за атака срещу Румъния. Чолаку добави, че в цялата област Тулча е изготвена система за предупреждение, телефоните работят и имат по-голям обхват.

“Ситуацията в граничната зона с Украйна, в делтата на Дунав, е под контрол и затова трябва да се подготвим, за да няма опасност”, каза премиерът. Той отбеляза, че заслоните, монтирани в района от Министерството на отбраната, не са много атрактивни, но става дума за "бърза намеса, защото хората не се чувстват сигурни".

Марчел Чолаку съобщи, че през следващия период ще дойдат големи инвестиции във всички гранични райони, като се вземе предвид това, което прави Руската федерация. “Не бих искал да навлизам в тези подробности, това са военни подробности”, добави румънският премиер.

Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 5 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: