Отидете към основна версия

8 043 166

Пентагонът: Времето не е на страната на Путин, допусна глупава грешка

  • украйна-
  • лойд остин-
  • сащ-
  • германия-
  • русия-
  • владимир путин-
  • оръжия-
  • война

Времето никога не е на страната на диктатора, каза Лойд Остин

Снимка: БГНЕС/ EPA

Министърът на отбраната на САЩ Лойд Остин е убеден, че времето не е на страната на руския президент Владимир Путин, защото украинците ще преживеят войната по-дълго от Кремъл, предаде агенция УНИАН.

Остин е съобщил това в началото на срещата на Контактната група по отбраната на Украйна (Рамщайн-15) в Германия. "Историята ще докаже пълната глупост на безразсъдното, брутално и непровокирано нахлуване на Путин в мирна съседна страна. В тази война времето не е на страната на Путин. Времето никога не е на страната на диктатор, който започва империалистическа война по избор. Времето никога не е на страната на агресията. Народът на Украйна се бие в самозащита за справедлива кауза. Те се бори, за да запази собственото си бъдеще и да осигури свобода. И те имат смелостта и постоянството да надживеят Кремъл", каза Остин.

Той добави, че по време на тази трагична война руският президент Владимир Путин се опита да деморализира украинския народ, но вместо това руският диктатор деморализира руската армия. Кремъл се изолира заради брутална агресия.

Министърът на отбраната на САЩ подчерта, че украинските войски сега упорито се борят, за да отвоюват своята суверенна територия от руските нашественици. "Украинското контранастъпление продължава да напредва стабилно. Смелият украински военен пробива силно укрепените линии на руската агресивна армия", каза Остин.

В същото време, както отбеляза министърът на отбраната на САЩ, последните успехи на украинците също зависят от критичната помощ, предоставена от членовете на контактната група. „Нашият съвместен ангажимент ще бъде от жизненоважно значение по време на настоящите битки и за дългия път напред“, каза Остин.

Американският министър на отбраната Лойд Остин призова днес съюзниците на Украйна да "мобилизират усилия" и да предоставят повече системи за противовъздушна отбраната на Киев за отразяване на засилващите се руски ракетни атаки, предаде Асошиейтед прес. Макар съюзниците да казаха, че ще обсъдят как могат да помогнат най-добре за украинската контраофанзива, те изглежда не са готови да се ангажират с предоставянето на далекобойни ракети на Украйна, за каквито страната настоява.

Поставете оценка:
Оценка 3 от 153 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: