Отидете към основна версия

5 163 36

Лоши новини за Навални

  • алексей навални-
  • екстремизъм-
  • съд-
  • русия-
  • владимир путин-
  • кремъл

Руският апелативен съд потвърди наложената на Навални присъда за екстремизъм

Снимка: БГНЕС/ EPA

Руският апелативен съд потвърди наложената на опозиционния лидер Алексей Навални присъда за екстремизъм, като отхвърли аргументите на защитата, обжалваща наказанието. Това означава, че Навални ще бъде изпратен в затворническа колония с още по-тежки условия, предадоха световните агенции, цитирани от БТА.

"Съдът разгледа жалбата на защитата на Алексей Навални и Даниел Холодни и реши да остави решението на първата инстанция непроменено", се казва в решението на съда, цитирано от ТАСС. Времето, което Навални вече е прекарал в ареста, ще бъде зачетено като един ден за един ден. Разглеждането на жалбата се проведе при закрити врати заради писмо, изпратено до съда от Министерството на вътрешните работи, в което се казва, че поддръжниците на Навални ще организират провокации по време на съдебното заседание. Журналистите бяха допуснати само за обявяването на решението. Навални участва в съдебното заседание чрез видеовръзка от наказателната колония.

След решението на апелативния съд присъдата на Навални влиза в сила. Това означава, че скоро той ще бъде преместен в колония със специален режим в съответствие с решението на съда. Засега той се намира в колония със строг режим в селището Мелехово, Владимирска област. През август тази година Московският градски съд призна опозиционния лидер за виновен във финансиране на екстремизъм, създаване на екстремистка общност и призоваване към екстремизъм чрез интернет.

Като се вземат предвид предходните присъди и чрез частично сумиране на наказанията, той е осъден на 19 години лишаване от свобода в колония със специален режим. Освен това му е наложена глоба от 500 000 рубли и му се забранява да използва интернет в продължение на 10 години след освобождаването си. Вторият обвиняем по делото - бившият технически директор на Ютуб канала на Навални Даниел Холодни - беше признат за виновен за финансиране на екстремистка дейност, като е използвал служебното си положение и е участвал в екстремистка общност. Той беше осъден на 8 години затвор.

Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 34 гласа.

Свързани новини

Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания