Отидете към основна версия

2 787 140

Изненадваща инспекция! Володимир Зеленски посети фронтовата линия в Източна Украйна

  • володимир зеленски-
  • украйна-
  • война-
  • фронт-
  • купянск-
  • лиман

Украинските сили водят от юни контраофанзива в Източна и Южна Украйна, но в сектора на Купианск руските сили са тези, които са в настъпление, отбелязва Франс прес

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Украинският президент Володимир Зеленски заяви днес, че е посетил фронтовата линия в Източна Украйна, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

Украинският лидер съобщи, че е посетил районите на Купянск и Лиман.

"Днес посещаваме нашите бригади, които се сражават в най-горещите райони - тези около Купянск и Лиман", написа Зеленски в мрежата "Телеграм", като публикува видеозапис, на който е заедно с украински войници в помещение, наподобяващо на укрепено убежище.

Зеленски добави, че е обсъдил с военни командири оперативната ситуация на бойното поле и други актуални въпроси.

Украинските сили водят от юни контраофанзива в Източна и Южна Украйна, но в сектора на Купианск руските сили са тези, които са в настъпление, отбелязва Франс прес.

През август украинските власти призоваха хората, живеещи близо до Купианск, да се евакуират от тези зони. На 20 септември армията каза, че се опасява от нови руски атаки в района.

Украинският президент посети на няколко пъти фронта от началото на руската офанзива в Украйна. Сред посетените от него места беше и Бахмут, станал сцена на най-продължителната и кървава битка във войната, посочва Франс прес.

Поставете оценка:
Оценка 3 от 26 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: