Отидете към основна версия

8 944 130

Руска тактика: с бетонни окопи срещу украински пробив

  • русия-
  • украйна-
  • война

Бункерите ще добавят допълнителна защита за руските войници и командни и контролни центрове от тежка украинска артилерия и атаки с безпилотни летателни апарати

Снимка: БГНЕС/ЕРА

На 3 октомври 2023 г. украинският кмет на Мелитопол Иван Фьодоров каза, че руските сили изграждат допълнителни укрепления по оспорваната Ореховска ос. В Новопокровка се изграждат сложни подземни двуетажни бункери с тунели и траншеи. Това се съобщава в ежедневния доклад на разузнаването на британското Министерство на отбраната, резюме от който бе публикувано в платформата Х в следобедните часове.

В Токмак се изграждат допълнителни отбранителни укрепления и се бетонират окопи. Руските офицери също са започнали да евакуират семействата си от Токмак. На южния подход от Роботине, оста на украинските сили, също се виждат укрепления.

Бункерите ще добавят допълнителна защита за руските войници и командни и контролни центрове от тежка украинска артилерия и атаки с безпилотни летателни апарати.

Бетонът вероятно подсилва системите на изкопите преди потенциално мокри и кални условия през следващите седмици. Тези укрепления и евакуации вероятно отразяват загрижеността на Русия от по-нататъшен украински пробив.

Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 57 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: