Отидете към основна версия

3 052 49

Анкара: Превръщането на един народ в колективна мишена е престъпление срещу човечеството

  • израел-
  • хамас-
  • бенямин нетаняху-
  • турция-
  • реджеп ердоган-
  • партия на справедливостта и развитието

Изпращането на самолетоносачи и военни кораби в региона и ежедневните заплашителни изявления не е поемане на отговорност за мира, а провокиране на нови конфликти, каза още говорителят на ПСР

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Превръщането на един народ в колективна мишена е престъпление срещу човечеството, заяви говорителят на управляващата в Турция Партия на справедливостта и развитието (ПСР) и неин заместник-председател Йомер Челик, цитиран от частната турска телевизия СиЕнЕн-Тюрк, пише БТА.

В изявление в социалните мрежи Челик коментира ситуацията около израелско-палестинския конфликт.

"Страните, които постоянно говорят за правото на самоотбрана на Израел, не споменават правото на живот на жените и децата в Газа. Те мълчат за масовото избиване на жителите на Газа. Правото на самоотбрана на която и да е държава не може да означава тотално насочване на атаките срещу даден народ и невинни хора", заяви говорителят на партията на президента Реджеп Тайип Ердоган.

По думите на Челик "превръщането на даден народ в колективна мишена е престъпление срещу човечеството".

"Концепцията за колективно наказание на жителите на Газа е престъпление. Сухопътната операция в Газа ще доведе до катастрофа и позор за човечеството, причинявайки смъртта на хиляди невинни деца и жени", посочи още той.

Според говорителя в името на хуманността и законността е необходимо човечеството да се противопостави, но вместо това някои си правят сметки "как по този начин ще се оформи уравнението на силите в региона".

"Това са тези, които превръщат живота на невинни жени и деца в жертва на собствените си мръсни сили", каза той.

По думите му "днес мярката за това, че се намираш на правилното място, минава през защитаването на справедливия мир и справедливото решение".

"На първо място трябва да бъде сложен край на тези нехуманни бомбардировки по жителите на Газа и блокирането им", заяви Челик и добави, че следващата стъпка е всеки да бъде готов да поеме отговорност за постигането на справедлив мир и решение.

"Изпращането на самолетоносачи и военни кораби в региона и ежедневните заплашителни изявления не е поемане на отговорност за мира, а провокиране на нови конфликти", каза още говорителят на ПСР.

Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 36 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: