Отидете към основна версия

4 667 92

Виктор Орбан: Владимир Путин не ми даде обнадеждаващ отговор за спиране на огъня в Украйна

  • виктор орбан-
  • украйна-
  • война-
  • владимир путин

За унгарците и за цяла Европа най-важното нещо би било да се сложи край на притока на бежанци, санкциите и военните действия в нашия съсед

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Унгарският премиер Виктор Орбан смята, че отговорът на руския президент Владимир Путин на въпроса за възможността за прекратяване на огъня в Украйна, който е бил повдигнат по време на срещата им в Пекин, не може да се счита за обнадеждаващ, предава ТАСС.

"Днес всички в Европа си задават един въпрос: ще има ли прекратяване на огъня в Украйна? За нас, унгарците и за цяла Европа, най-важното нещо би било да се сложи край на притока на бежанци, санкциите и военните действия в нашия съсед. Отговорът, който получих на този въпрос от руския президент не беше, меко казано, обнадеждаващ“, заяви Орбан във видеообръщение на страницата си в социалната мрежа X (бивш Twitter).

Той отбеляза, че Унгария ще вземе това предвид, когато планира по-нататъшните си действия. "За нас, унгарците, е важно въпреки войната да можем да поддържаме унгарско-руското сътрудничество в енергетиката и други икономически области“, посочи правителственият ръководител. Той придружи тази публикация с видеозапис от среща с президента на Руската федерация.

Както съобщи по-рано прессекретарят на премиера на Унгария Берталан Хаваси, Орбан отбеляза в разговор с руския президент необходимостта от скорошно прекратяване на конфликта в Украйна.

В навечерието на пътуването си до Пекин Путин заяви в интервю за Китайската медийна корпорация, че Русия е готова да разреши конфликта в Украйна с мирни средства, но за това е необходимо Киев да обяви готовност за преговори.

Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 21 гласа.

Свързани новини

Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания