Отидете към основна версия

8 781 75

Под прицел! Украйна стреля по Севастопол с ракети "Гром-2"

  • русия-
  • украйна-
  • севастопол-
  • ракети-
  • гром

В сряда няколко пъти подред прозвуча предупреждение за въздушна атака, а след това руското министерство на отбраната обяви, без да назовава Севастопол, че две украински модифицирани ракети С-200 са били свалени в Крим

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Полярният руски "военен" телеграм канал "Рыбар" дава своя версия за вчерашния опит за ракетен удар по Севастопол: според него над града са били свалени две украински оперативно-тактически ракети "Гром-2".

"Украински формирования се опитаха да ударят Крим с две ракети "Гром-2". Едната ракета падна близо до ремонтната база на Черноморския флот в Инкерман, а втората в района на Корабелната стена в северната част на Севастопол, по предварителни данни няма щети. Ракета С-200 беше свалена в района на Кара-Коба", пише "Рыбар".

Сайтът не разкрива източниците на тази информация.

Кара-Коба се намира на няколко километра източно от Севастопол. Инкерман са неговите източни покрайнини.

В сряда няколко пъти подред прозвуча предупреждение за въздушна атака в Севастопол, а след това руското министерство на отбраната обяви, без да назовава Севастопол, че две украински модифицирани ракети С-200 са били свалени в Крим и че отломките са паднали в пустинен район.

Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 36 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: