Отидете към основна версия

2 295 50

Срещу Русия! Румъния ще инсталира нова система за отбрана срещу дронове

  • румъния-
  • дронове-
  • русия-
  • пво

Необходимостта от инсталирането на противодронна система възникна след атаките с дронове на Русия срещу дунавски пристанища на Украйна, в резултат на които фрагменти от тези военни апарати паднаха на територията на Румъния

Снимка: БГНЕС/ЕРА

На територията на Румъния ще бъде инсталирана възможно най-скоро нова модерна система за отбрана срещу дронове, съобщиха днес правителствени източници, цитирани от Аджерпрес, пише БТА.

Според тях страната ще получи за използване тази система на базата на междуправителствено споразумение, сключено с една страна партньорка със съгласието на НАТО.

Необходимостта от инсталирането на противодронна система в Румъния възникна след атаките с дронове на Русия срещу дунавски пристанища на Украйна, в резултат на които фрагменти от тези военни апарати паднаха на територията на Румъния, отбелязва агенцията.

Президентът Клаус Йоханис съобщи по-рано този месец, че Румъния ще получи допълнителни системи за отбрана срещу дронове в контекста на атаките срещу украинските пристанища на река Дунав.

Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 32 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: